Sport

Pot behaalt 3e plaats op Nederlands kampioenschap Judo

ZUTPHEN – Op zaterdag 29 februari heeft Daan Pot, van Judoschool Pot, een derde plaats behaald bij het Nederlands kampioenschap judo onder 18 jaar (Cadetten). De pas 14-jarige judoka kwam al in de 3e ronde van het toernooi,  zijn grootste concurrent tegen. Een klein foutje kostte Daan de partij.

Via de verliezersronde wist Daan zich met drie winstpartijen terug te knokken. De partij om het brons won Daan glansrijk. Deze medaille op het Nederlands kampioenschap en de al eerder gewonnen meetmomenten zijn bepalend voor de komende deelname aan de European Cup Cadets (ECC’s) in Teplice (Tsjechië) en Berlijn (Duitsland). Goede prestaties op deze internationale toernooien levert een ticket op voor de Europese kampioenschappen.

Daan Pot vertelt: “Ik ben al blij dat ik zover gekomen ben. Mijn tegenstanders zijn over het algemeen 2 jaar ouder dan ik, dus ik heb geen illusies. Ik bekijk het stap voor stap en zie wel hoever ik kom.” Zijn vader, trainer en coach ondersteunt Daan. Hij is ook voorzichtig: “De extreme trainingen beginnen wel hun tol te eisen. De hardheid, de frequentie van de trainingen is eigenlijk niet normaal, maar wel noodzakelijk. Als jongste deelnemer in zijn klasse ben ik nu al trots op zijn prestaties. De komende periode staan volledig in het teken van de judo. Pas in de zomervakantie is er rust.”

Tags: