Stedendriehoek

Schilderij van 500 bekende Nederlanders verloot

STEDENDRIEHOEK – Na meer dan 53.000 kilometer te hebben afgelegd, en na ruim 500 bijzondere, bekende en minder bekende Nederlanders een vakje te hebben laten inschilderen, wordt nu deze meest bijzondere Mondriaan verloot. De remake van de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan wordt op donderdag 16 juni bij Art Center de Raay in het Limburgse Baarlo, initiatiefnemer van dit project, verloot. Dit gebeurt onder toeziend oog van de notaris, burgemeester Wilma Delissen.

 

Het gaat om een levensgrote replica van zijn laatste schilderij, dat nooit helemaal af is gekomen. Het schilderij bestaat uit 574 grote en kleine vakjes en een keur aan bekende Nederlanders hebben een vakje geschilderd. Door een lot à 10 euro te kopen, maak je kans op deze unieke remake van de Victory Boogie Woogie. De totale opbrengst van het schilderij gaat naar de Health Promoters, een nonprofit-organisatie die voorlichting en training geeft op het gebied van hygiëne, gezondheid en het voorkomen van ziekten, in de townships van zuidelijk Afrika.

Loten zijn tot 16 juni te koop via de website www.artcenterderaay.nl. De winnaar krijgt, behalve het prachtige schilderij, ook een absoluut uniek boekwerk. Iedere deelnemer aan het project heeft namelijk een persoonlijk woord geschreven in een fraai boek. Daarmee is dit een volstrekt uniek en exclusief boekwerk, met persoonlijke bijdragen.

Het evenement begint om 19.30 uur, de trekking is om 21.00 uur. Art Center de Raay is gevestigd aan Raayerveldlaan 2 te Baarlo.