Stedendriehoek

Programmamanager voor Sint Walburgiskerk

ZUTPHEN – De stichting Walburgiskerk Zutphen krijgt per 1 oktober een programmamanager: Christa Scholten Meilink Lenferink. Haar belangrijkste werk is om meer evenementen naar de kerk te halen, en zo door extra inkomsten het gebouw ook voor de toekomst te kunnen behouden.

 

Daarnaast zal ze zich bezig houden met het vergroten van het aantal bezoekers aan de kerk (een van de tien grootste van ons land) die vanouds het stadshart is van Zutphen. Ook de Librije (een van de drie nog bestaande kettingbibliotheken in Europa) moet door haar nog meer onder de aandacht van een breder publiek worden gebracht.

Begin juli 2016 is de Walburgiskerk in eigendom overgegaan van de Protestantse Gemeente Zutphen naar de Stichting Oude Gelderse Kerken in Arnhem. Deze organisatie beheert tal van monumentale kerkgebouwen in de provincie. De synagoge in Zutphen is daar één van. De SOGK is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw. Voor de Walburgiskerk is door haar een aparte stichting opgericht. Het bestuur wordt gevormd door Gert Vrieze (voorzitter), Herman Krans, André Verburg, Arjen Woudenberg en Ben Wamelink. Deze stichting neemt de exploitatie van kerk en Librije voor haar rekening. Voor de uitvoering daarvan is een programmamanager nodig. De diensten van de PGZ zullen in de ‘warme’ maanden nog steeds in de Walburgiskerk plaatsvinden. In de winterperiode wordt er gekerkt in De Wijngaard. Op korte termijn moeten er verwarming en meer toiletten komen in de kerk om die het hele jaar te kunnen gebruiken.