Stedendriehoek

Nieuwe wethouder Brummen benoemd

BRUMMEN – Jolanda Pierik-van der Snel uit het Gelderse Wapenveld is wethouder in de gemeente Brummen. Dit besluit heeft de gemeenteraad vorige week genomen. De 48-jarige Pierik neemt daarmee de plek in die vacant kwam binnen het college, door het onverwachte overlijden van wethouder Koos Paauw.

Welke taken binnen het college de nieuwe wethouder gaat oppakken, wordt besloten in de eerstvolgende vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Het CDA heeft laten weten ervan uit te gaan dat in het komende jaar Pierik de kerntaken uit de portefeuille van wethouder Paauw voor haar rekening neemt. Het gaat dan vooral om het sociale domein en financiën.
Na de officiële beëdiging door burgemeester Alex van Hedel liet de nieuwe wethouder weten met gemengde gevoelens het ambt van wethouder in Brummen te aanvaarden. “De aanleiding, het overlijden van Koos Paauw, is buitengewoon verdrietig. In de contacten die ik in de afgelopen dagen en weken heb gehad met de vertegenwoordigers van het CDA en de gemeente, is me duidelijk geworden wat Paauw heeft betekend voor het bestuur en de samenleving van de gemeente. Aan mij de opdracht om in het komende jaar de zaken waarvoor hij heeft gestaan en gestreden, in zijn geest voortvarend voort te zetten.”