Stedendriehoek

Huiskamerfestival Gast in Zutphen

ZUTPHEN – Op 2 oktober vindt voor de tiende keer het bekende huiskamerfestival Gast in Zutphen plaats. Een hele zondag genieten van theater, muziek, dans, literatuur en andere podiumkunsten, op bijzondere locaties in de historische binnenstad van Zutphen.

Men maakt op een originele manier en vaak in een bijzondere setting kennis met talentvolle jonge kunstenaars of gerenommeerde artiesten in de breedste zin van het woord. Zij verrassen, vermaken en soms overdonderen ze met hun voorstellingen.
Het festival biedt voor ieder wat wils. Uiteraard is er deze keer weer muziek: van jazz en wereld-muziek tot klassiek. Maar ook moderne dans, toneel, poppenspel, cabaret, literatuur en poëzie zijn vertegenwoordigd. Er valt weer veel te ontdekken, zoals de fagottist Bram van Sambeek (winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, zie foto), de prijswinnende schrijfster Niña Weijers, Vloeistof met een voorstelling in een roeiboot, en een solo van de bekende acteur Sabri Saad El Hamus. Aan-stormend talent is er ook, zoals Axolotl: studenten van de Artez Hogeschool met een speciaal voor Gast in Zutphen geschreven voorstelling.

Met een toegangskaart voor het festival is men de hele dag te gast in Zutphen. Na de opening in de Burgerzaal loopt men in kleine groepen naar prachtige locaties voor in totaal vier voorstellingen. Halverwege de dag krijgt men een lunch aangeboden en na afloop is er voor alle bezoekers en ar-tiesten een feestelijke borrel.
Flyers zijn verkrijgbaar bij de VVV Zutphen, het stadhuis in Zutphen en de bibliotheken in Warns-veld en Zutphen. De kaartverkoop start op zaterdag 20 augustus om 9.00 uur via de website www.gastinzutphen.nl. Daar is ook het volledige programma te vinden.