Stedendriehoek

Fractie GroenLinks even anders

ZUTPHEN – Het zomerreces is ten einde en de fractie van GroenLinks is weer vol aan de slag in een (tijdelijk) nieuwe samenstelling. Fractievoorzitter Liza Luesink gaat met zwangerschapsverlof en wordt vervangen door André Putker. Forumlid Nicole Bossenbroek heeft een baan in Den Haag en draagt haar functie over aan Casper Jansen.

André Putker (zie foto) heeft zich al veertien jaar verdienstelijk gemaakt voor GroenLinks Zutphen, in de afgelopen periode als raadslid en daarvoor als forumlid. Hij zal zich de komende periode vooral richten op de bezuinigingsopgave waar de gemeente voor staat. Daarnaast is er nog een wijziging in de fractie. Nicole Bossenbroek heeft een baan gevonden bij het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in Den Haag. Zij is daarom verhuisd en heeft haar functie als forumlid in Zutphen moeten neerleggen. Zij wordt opgevolgd door het nieuwe forumlid Casper Jansen, wiens luisterende en analytische grondhouding zal leiden tot breedgedragen initiatieven. In de raadsvergadering van maandag 24 september worden André en Casper officieel benoemd, maar zij zijn al gestart. Eind december is Liza Luesink terug van verlof.
De wijziging in de fractie brengt meteen een wijziging in het bestuur met zich mee, aangezien Casper Jansen ook de huidige bestuursvoorzitter is. Zijn rol wordt overgenomen door Annelies Bickes én het bestuur wordt versterkt met Bas Bresters.