112

Brandend matras zorgt voor woning vol rook in Zutphen

Zutphen – In een flat aan de Gerard Doustraat in Zutphen heeft vrijdagavond korte tijd brand gewoed. Er raakte niemand gewond.

De brand werd rond 19.20 uur gemeld nadat voorbijgangers een rookmelder hoorde afgaan in een appartement op de derde etage. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en constateerde dat het appartement vol rook stond. Vier brandweerlieden gingen het appartement binnen en troffen een brandende matras aan, aldus de brandweer. De brandweer had het vuur snel onder controle en geblust.

Het appartement liep veel rook schade op. Stichting salvage komt ter plaatse en gaat kijken samen met de bewoner of die vanavond thuis kan slapen.

Volgens de brandweer was de bewoner op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. Er raakte dus ook niemand gewond.

De brandweer heeft de woning geventileerd waarna zij dachten retour te kunnen maar dit moesten ze echter toch nog even uitstellen.

De brandweerlieden hoorde namelijk in een appartement op de 1e verdieping ook een alarm afgaan. De brandweer heeft via het balkon gekeken of er iets aan de hand was maar trof voor zover bekend niets aan waarna zij na zo’n uur retour konden.

Beeld: Ewan Spit/LDGFotografie