Winacties

Herman van Veeneuforisch en energiek

DEVENTER – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september, beide dagen vanaf 20.00 uur, staat Herman van Veen in de Deventer Schouwburg. Zijn nieuwe theatershow is euforisch en energiek, zo schrijven het NRC en de Volkskrant.

De 73-jarige schrijver, zanger en schilder beklom in 1966 voor het eerst het podium. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. De geestelijke vader van wereldberoemde wees-eend Alfred Jodocus Kwak is een van de weinige Nederlandse artiesten die zo wordt gevierd in internationale theaters in Europa. Van Veen zingt schijnbaar moeiteloos zijn repertoire in vijf talen en ontving in 2016 de Lennaert Nijghprijs voor beste tekstschrijver. Tot op heden heeft hij 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken uitgebracht.

Ambassadeur
Herman zet zich al meer dan 50 jaar actief in voor de rechten van het kind. Hij is al jarenlang een goodwill-ambassadeur voor Unicef en is met Edith Leerkes oprichter van Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. Van Veen heeft ook een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel door zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Er staat de theaterbezoekers een verrassend optreden te wachten.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten door uiterlijk donderdag 20 september 15.00 uur een mail te sturen naar redactie@stedendriehoek.nl . De winnaars krijgen per mail bericht.