Stedendriehoek

Jong en oud verbonden door pannenkoeken

STEDENDRIEHOEK – Op vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekdag. Dan organiseren scholen door heel Nederland een pannenkoekfeest voor jong en oud. Opa’s en oma’s en ouderen uit verzorgingshuizen worden op die dag in het zonnetje gezet. Lekker samen pannenkoeken eten en aandacht voor elkaar, daar draait het om tijdens Nationale Pannenkoekdag.

Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Elke school geeft een eigen invulling aan deze inmiddels Nederlandse traditie. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens de 12de editie van Nationale Pannenkoekdag gaan 66.000 leerlingen van 1.250 scholen aan de slag. Zij bakken 132.500 pannenkoeken. Tijdens dit landelijk pannenkoekfeest genieten 69.000 ouderen van deze oer-Hollandse lekkernij en wat extra aandacht.
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen: van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.