Entertainment

Nog even aanmelding Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren komt voor de tweede keer naar Deventer op zondag 30 juni. Door de hele gemeente vind je podiumkunsten in tuinen, van de Worp tot Schalkhaar. De organisatie zoekt tot en met zondag 12 mei naar enthousiaste hosts en bijzondere acts.

Gluren bij de Buren verwelkomt alle soorten podiumkunst. Rappers, dansers, theatergezelschappen, cabaretiers, jazzkwartetten en ook sprekers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het aanmeldformulier. Alle acts worden drie keer een half uur opgevoerd tussen 13.00 en 18.00 uur, telkens voor een nieuw publiek.

Tuinen van alle formaten kunnen aangemeld worden. Singer-songwriters spelen in ‘postzegeltuintjes’, grote koren treden op in riante binnentuinen. Gluren bij de Buren is een laagdrempelige manier om je buren beter te leren kennen en een podium te bieden aan lokaal talent. “Er zijn al een heleboel aanmeldingen binnen, maar we kunnen zeker nog meer toffe acts gebruiken. Gluren bij de Buren is een superleuke kans om je talent te laten zien in een intieme setting, of je gebruikt het optreden bijvoorbeeld om iets nieuws uit te proberen’’, aldus programmamaker Kristel Nijs.

Het programma van het festival wordt eind mei bekendgemaakt. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne, in samenwerking met Kunstenlab en Kunstcircuit. Het evenement vindt plaats op zondag 30 juni tussen 13.00 en 18.00 uur en aanmelden kan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl