Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Alleen verkrijgbaar bij de VVV: de Deventer fietsbel.

Deze zwarte uitvoering heeft in het midden de bekende Deventer iconen: pontje, watertoren, Waag en Lebuinuskerk. Trots op Deventer? Jazeker.

De bel kost 6,50 euro en kan worden besteld via www.deventerwebwinkel.nl of worden gekocht in de winkel op Brink 89.

Bezoek de Bolwerksmolen

De hele zomer is de Bolwerksmolen elke dinsdag en zaterdag weer open voor publiek. Voor bezoekers en schoolklassen worden interactieve rondleidingen gegeven door molenaar Rob Schutte en zijn vrijwilligers.

Voor kinderen vertelt de molen een bijzonder verhaal. Over het ambacht molenaar, over de werking en functie en over de betekenis van molens voor de geschiedenis van Nederland. Bovendien laten molens een prachtig staaltje techniek zien. Aangedreven door wind of water worden, via een samenspel van raderen en tandwielen, molenstenen of een vijzel in werking gezet.

De molen wordt gerund door vrijwilligers, zodat het kan voorkomen dat de molen soms toch gesloten is. Daarom is het verstandig van tevoren even contact op te nemen om te vragen of de molen open is op de gewenste dag. Adres: Bolwerksweg 6, dinsdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur, telefoon 0570-615040.

Open boerderijdag

Bij de Mariahoeve Oxe is donderdag 9 mei weer de jaarlijkse open boerderijdag. Er is van alles te beleven voor jong en oud.

Leef je uit op de boerenstormbaan, spring op het springkussen, race op een traptrekker, melk de melkkoe, rijd een rondje mee op een echte trekker, speur mee met de speurtocht en nog veel meer. Ook zijn er lekkere, lokale producten te koop. Natuurlijk zijn er ook dieren, zoals de koeien, varkens, schapen en kippen. En na al dat ontdekken heb je vast zin in een pannenkoek of softijsje van eigen melk.

Mariahoeve Oxe, Oxersteeg 21, Deventer. De entree is gratis. Honden worden niet toegelaten.

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

Vrijdag 10 mei speelt het orkest van dirigent Tim Fletcher in de Lebuinuskerk. Het orkest bestaat uit 30 accordeonisten en een slagwerker.

Adriaan Hoek bedient het orgel en ze spelen werk van Bach, Handel en Vivaldi.

Op het programma:

  • Antonio Vivaldi Concerto a-moll, opus 3.8 (RV 522)
  • Johann Sebastian Bach Fantasia und Fuge in c-moll, BWV 537
  • George Frideric Handel Orgelconcerto opus 4/5 in F
  • Johann Sebastian Bach Trio Sonate 4 e-moll, BWV 528
  • Johann Sebastian Bach Brandenburg Concerto No. 2 in F, BWV 1047 (1720)

Vrijdag 10 mei 15.00-16.00 uur, locatie: Lebuinuskerk Deventer. Na afloop wordt een gift op prijs gesteld.