Zorg

Stressvrij de herfst door

DEVENTER – “Neemt de drukte van alledag jou ook in beslag? Voel je je soms gestrest? Heb je het gevoel alle ballen in de lucht te moeten houden? Zou je meer in het moment willen leven? Heb je al vaker gehoord van mindfulness, maar weet je niet precies wat het inhoudt? Dan is deze gratis training perfect voor jou!” aldus het team achter de training ‘kennismaken met mindfulness’. “Zo kom je stressvrij de herfst door.”

De training is bedoeld voor volwassenen met klachten van stress, spanning, somberheid, piekeren, niet lekker in je vel zitten, concentratieproblemen en/of gejaagdheid. “Tijdens de training maak je kennis met mindfulness en leer je hoe het je kan helpen om spanning te verminderen en meer met je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. Behalve het verminderen van stress, kan mindfulness ook leiden tot een hogere kwaliteit van leven en het gevoel meer grip op je leven te hebben. Tijdens de training leer je omgaan met stress, piekergedachten en irritaties. Je leert meer afstand te nemen van deze gedachten en gevoelens en je aandacht te sturen, waardoor je meer bewust kunt reageren en ontspanning zult ervaren. Ook leer je meer in het hier en nu te leven. Dit kan voorkomen dat je overbelast raakt.”

De training wordt gegeven op de dinsdagen 3, 10, 17 en 31 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur in wijkcentrum De Driehoek, Rielerweg 110 in Deventer. De lessen zijn gratis voor inwoners van de gemeente Deventer. Informatie en aanmelden via de website www.impluz.nl/training/kennismaken-met-mindfulness, telefoon 0570-604900 of e-mail info@impluz.nl.