Stedendriehoek

Stadswandeling Joods Zutphen

ZUTPHEN – Deze maand wordt op vijf vrijdagmiddagen de Stadswandeling Joods Zutphen georganiseerd, een wandeling onder leiding van een gids.

De wandelroute loopt door het Nieuwstad- en Barlhezekwartier. De gebouwen, de woonhuizen en de winkelpanden illustreren de verhalen van twee eeuwen geschiedenis van het Joodse leven in Zutphen. Zo wordt de geschiedenis verteld vanaf het begin van het Joodse leven in Zutphen rond 1800, de bloeiende Joodse gemeente aan het eind van de negentiende eeuw, de gevolgen van de bezettingsjaren 1940-1945, tot en met het Joodse leven van nu. De verhalen worden, indien mogelijk, toegelicht met oud fotomateriaal.

De data zijn vrijdag 3, 10, 17, 24 en 31 mei. De wandeling start om 13.30 uur voor de deur van de Synagoge, Dieserstraat 11 in Zutphen. Deze locatie is anderhalf uur later ook het eindpunt. Er wordt een bijdrage gevraagd van €8,- per persoon of €15,- per twee personen, bestemd voor de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen. De bijdrage dient contant en gepast voor aanvang van de wandeling te worden voldaan.

Opgave voor de wandeling vooraf via de website www.joodszutphen.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer, datum van de wandeling en het aantal deelnemers.