Stedendriehoek

Wibo Kosters nieuwe Deventer dichter

DEVENTER – Wibo Kosters is de komende 2 jaar Deventer dichter. Hij nam zaterdag 5 augustus op het Tuinfeest het stadsdichterschap over van Johanneke ter Stege.

De jury over zijn benoeming als Deventer dichter: “Hij is een creatief mens tot in het diepst van zijn wezen. Hij wil eerst en vooral schrijven, liefst ook vaak en veel. Maar ook wil hij nog meer initiatieven ontplooien om de vele in Deventer aanwezige talenten tot ontwikkeling te laten komen. Hij schrijft met een open blik, gericht op alle lagen van de bevolking.”
Loopbaan
Wibo Kosters komt van oorsprong uit Zutphen. Hij verhuisde 6 jaar geleden van Utrecht naar Deventer. Hij begon met schrijven in 2004 en werd afgelopen jaren gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften en op diverse literaire websites. Sinds 2010 schrijft hij ook proza. Korte verhalen verschenen in Lava Literair, tijdschrift Strak, de Ruwe Gelderlander en Op Ruwe Planken.
Hij won de Gelderse slam, werd Slampion van Enschede en eindigde als 4e op het NK Poetryslam (2010). Kosters treedt met regelmaat solo op, maar is ook lid van dichterscollectieven Brommerdief en De korte metten. Daarnaast organiseert hij met Coffee Together de Deventer editie van Shut up and write. Zijn oudere broer Bas is een succesvol modeontwerper.
Deventer dichter
De Deventer dichter laat zich inspireren door (actuele) gebeurtenissen in Deventer en zorgt ervoor dat lezers hier op een andere manier bij stil staan. Hij of zij is volledig onafhankelijk in de keuze van de onderwerpen, stijl en toonzetting. De gedichten zijn toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. De Deventer dichter maakt minimaal 8 gedichten per jaar.