Stedendriehoek

Twee nominatiesnvoor Burgerweeshuis

DEVENTER – De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) heeft de nominaties bekend gemaakt voor de 19e editie van de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren. Het Burgerweeshuis is genomineerd in de categorie Beste Podium en Beste Directeur.

Vorige week zijn de nominaties voor de IJzeren Podiumdieren bekend gemaakt. Dit jaar staat Mano Scherpbier, directeur van het Burgerweeshuis, op de shortlist van Beste Directeur. Het rijtje genomineerden is niet mis, want naast hem staan de directeur van O13, De Neushoorn en TivoliVredenburg. Voor Mano, die per 1 januari 2017 als directeur bij het Burgerweeshuis vertrekt, zou een IJzeren Podiumdier een mooie bekroning zijn op zijn werk in Deventer de afgelopen acht jaar. Ook in de categorie Beste Podium is het Burgerweeshuis genomineerd. Een mooi compliment van collegas uit het werkveld. Andere podia in deze categorie zijn Doornroosje (Nijmegen) 013 (Tilburg) en TivoliVredenburg (Utrecht).

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën beste directeur beste podium beste programmeur beste festival en beste marketeer. VNPF-leden konden stemmen op een lijst met kandidaten die door de VNPF zorgvuldig is samengesteld. Uit die eerste stemronde komen de nominaties voort. Afgelopen maandag is de tweede stemronde gestart waar de winnaars uitrollen. De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 14 januari 2017 op het showcase festival Eurosonic Noorderslag.