Stedendriehoek

Strijd om Marathoncup nadert ontknoping in Deventer

DEVENTER – Het peloton van de KPN Marathoncup komt op zaterdag 18 februari naar De Scheg in Deventer. Het betreft de dertiende en voorlaatste wedstrijd. De strijd om de beker is nog knap spannend. Misschien valt in Deventer wel de beslissing wie de winnaar wordt.

Bovenin het klassement van de KPN Marathoncup is het dringen geblazen. Bij de mannen leidt Mats Stoltenborg (zie foto), maar vier achtervolgers zitten hem op de hielen. Het verschil tussen de leider en de nummer vijf in de stand is slechts acht punten. Dat is nog nooit vertoond. Elk puntje telt dus in De Scheg.

Bij de vrouwen is het ook een zinderende wedstrijd. Het klassement wordt aangevoerd door Elma de Vries. Op slechts twee punten volgt Lisa van der Geest. Dat waren ook de twee hoofdrolspeelsters in het drama op de Weissensee, waar De Vries met de winst voor het grijpen op twintig meter voor de streep onderuit ging, en Van der Geest opeens won. Dat vraagt natuurlijk om revanche.

Het belooft dus een spektakelstuk te worden in De Scheg met demarrages, sprints, valpartijen en ploegenspel. Wie is de sterkste? Kom het bekijken op zaterdag 18 februari in De Scheg. Het programma begint om 18.00 uur met de Beloften, die een wedstrijd rijden over 100 ronden. De Dames Top Divisie start vervolgens om 19.30 uur voor een race over 80 ronden. Om 20.30 uur begint vervolgens de strijd om de heren van de Top Divisie. Zij rijden 125 ronden.
De entreeprijs bedraagt deze avond €8,-. Meer informatie op de website www.descheg.nl.