Sport

Mountainbiketocht voor het goede doel

DEVENTER – Op zaterdag 6 april verzorgt Roparunteam Run for Cancer, samen met Fietslokaal De Meet en Wielersportvereniging de Zwaluwen Deventer, een MTB-tocht door de mooie omgeving van Deventer. De opbrengst van deze tocht gaat volledig naar het goede doel, namelijk Stichting Roparun en hospice de Winde.

De Roparunners doen elk jaar mee aan de Roparun. Een estafetteloop van ruim 540 kilometer. Dit jaar wordt het zelfs de elfde keer dat het team aan de start staat. Doel van de Roparun is het ophalen van geld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Omdat het Deventer team ook een lokaal doel wil ondersteunen, ondersteunt men al een aantal jaren hospice de Winde in Deventer. Ook heeft men recent samen met het nieuw te openen hospice Deventer een verzoek tot donatie gedaan bij Stichting Roparun.

Het team organiseert door het jaar heen diverse acties en dit jaar staat de tweede editie van de MTB Urban Ride for Roparun op de agenda. De tocht is onderdeel van de Deventer fietsweek, die plaatsvindt in de week van 30 maart tot en met 7 april. De tocht kan gereden worden over twee afstanden, namelijk 38 en 65 kilometer, en voert over mooie singeltracks, onverwachte paden in de stad, het landelijke gebied en de bossen rond Deventer. De 38 kilometer gaat hoofdzakelijk door de mooie omgeving van Deventer, maar de 65 kilometerroute maakt ook een mooie lus naar Gorssel. Op de route staat uiteraard ook een doorkomst bij hospice de Winde, waar vrijwilligers de fietsers zullen voorzien van aanmoediging en wat lekkers.

De start en finish is bij Fietslokaal de Meet, Sint Olafstraat 3B. Inschrijven kan vooraf via www.fietssport.nl/toertochten/55570, maar daginschrijving is ook mogelijk. Tussen 8.30 en 9.30 uur kunnen de 65-kilometerrijders van start en de 38-kilometerrijders tussen 9.00 en 10.00 uur. De Roparunners hopen op een hoge opkomst en een gezellige dag voor jong en oud. Voor meer informatie: www.roparun.nl en www.runforcancer.nl