Stedendriehoek

Scout Anniek aan de slag in Ghana

TWELLO – De Ghana Experience is een reis voor scouts van 15 tot 18 jaar. Tijdens de Experience reizen deze scouts drie weken lang dwars door Ghana in West-Afrika. Samen met lokale scoutinggroepen gaan ze aan de slag met twee maatschappelijke projecten. Er is ook ruimte voor toeristische uitstapjes. Een fantastische uitdaging, kortom. De groep vertrekt op donderdag 28 juli.

 

Anniek Brinkman, lid van scouting Gelre Groep Twello en tevens leidster van de ‘bevers’ (5- tot 7-jarigen), gaat mee. Samen met een groep van 16 scouts uit heel Nederland én 4 stafleden maakt ze deze reis. “Ik werd al in 2011 geprikkeld voor een grote scoutingreis, toen mijn zus naar de Wereld Jamboree in Zweden ging. Ghana leerde ik kennen uit de verhalen van mijn overbuurvrouw. En 1+1=2. Dit is de perfecte reis voor mij!”

De Experience is gedegen voorbereid, vertelt Anniek. “In februari was de eerste voorbereidingsavond en daarna waren er weekenden waarin de groep verder kennis maakte met elkaar en met de staf. De scouts hebben samen het programma samengesteld. Het wordt een rondreis door Ghana met ook veel scoutingactiviteiten.”

Daarnaast worden twee maatschappelijke projecten uitgevoerd. “Voor Ghanese Girls Scouts gaan we een weeshuis schilderen en bij de Boys Scouts wordt geholpen met het bouwen van een scouts-centre. De Nederlandse scouts hebben via een flessenactie geld ingezameld om deze projecten uit te kunnen voeren. Verder neemt onze groep lesmaterialen voor de Ghanese kinderen mee en laten we scoutingspullen, zoals lichtgewicht tenten, achter voor de scouts in Ghana. We draaien ook 24 uur mee in een gastgezin om kennis te maken met het leven van alledag en de Ghanese cultuur. Het belooft een onvergetelijke reis te worden.”
Voor meer informatie over scouting Gelre Groep Twello, zie de website www.gelregroep.nl