Stedendriehoek

Samenwerking nieuwe stijl tussen NSGK en Deventer Sportploeg

DEVENTER – Tijdens een evenement in Sportcentrum Tijenraan in Raalte op zaterdag 9 januari, ondertekenden Ingrid Tuinenburg (directeur NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en Kees van Hoof (voorzitter Deventer Sportploeg) de eerste samenwerkingsovereenkomst nieuwe stijl. De komende twee jaar is het programma Iedereen Actief verzekerd van de (financiële) mogelijkheden om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking te laten sporten en mee te laten doen in de samenleving met mensen zonder beperkingen.

 

Directeur Ingrid Tuinenburg is blij met de samenwerking: “Het gaat niet alleen om geld. We willen als NSGK heel graag samenwerken door bijvoorbeeld het delen van kennis en expertise. Bovendien kunnen we gebruik maken van elkaars netwerk en juist dat is wat we bedoelen met ‘nieuwe stijl’. We streven dan ook hetzelfde doel na: een samenleving waarin we alles samen doen. Sport is laagdrempelig en verbindt mensen met en zonder beperking.” De Deventer Sportploeg bestaat uit sporters met een verstandelijke beperking. Zij sporten op hun eigen niveau bij reguliere sportverenigingen in de gemeente Deventer. De NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om op een gewone manier te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking.

 

Cheque
Ingrid overhandigde Kees van Hoof een cheque van maar liefst 82.000 euro. “Dat geld is niet alleen voor de Deventer Sportploeg hoor”, lacht Kees. “Het wordt vooral ingezet voor Iedereen Actief, het programma om meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Met dit geld kunnen we de komende twee jaar opnieuw mooie evenementen en acties organiseren in Salland, om kinderen en volwassenen met en zonder beperking samen kennis te laten maken met allerlei sporten.” Op deze manier is het de bedoeling dat de aanmeldingen bij de reguliere verenigingen groeien. “En dat is waar het om gaat: sporters met en zonder beperking die samen sporten, maar dan wel op het eigen niveau.”

De Deventer Sportploeg fungeert als een soort intermediair als rechtspersoon. Kees: “Een klein deel van het bedrag mogen we wel in de begroting van de Deventer Sportploeg stoppen, zodat we ook een mooi extraatje hebben voor onze deelname aan de Special Olympics.” Er wordt ook gekeken hoe de verenigingen in Raalte en Olst-Wijhe kunnen worden ondersteund op het gebied van (financieel) werk. “Dit betekent dat de verenigingen die onder de vlag van de Deventer Sportploeg deelnemen aan de Special Olympics, zich volledig kunnen richten op het allerbelangrijkste werk, namelijk het begeleiden en coachen van de sporters.” Voor meer informatie: www.deventersportploeg.nl en www.nsgk.nl