Stedendriehoek

Predicaat Excellente school voor De Linde

DEVENTER – Groot feest, taart en hoog bezoek van Deventer burgemeester Andries Heidema voor de leerlingen van De Linde, school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar in Deventer en omstreken. De school heeft het unieke predicaat Excellente school ontvangen.

 

Excellente scholen zijn scholen die over de volle breedte uitstekende resultaten halen. Deze scholen zijn de koplopers en rolmodellen waaraan andere scholen zich kunnen optrekken. De landelijke en onafhankelijke jury kijkt naar de toename van vaardigheden of kennis van leerlingen op een school en welke bijdrage de school daaraan levert. Daarnaast is de manier waarop een school zich onderscheidt op een specifiek onderwijsgebied onderzocht. Voor De Linde is dit het leesonderwijs. Het juryrapport zegt hier onder andere over: ‘De school heeft een helder en voor de school relevant excellentieprofiel, bestaande uit de volledig ingevoerde en geïntegreerde aanpak van het leesonderwijs volgens het LIST-model. De Linde is een lerende organisatie die voortdurend in staat blijkt om de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van leesonderwijs te volgen en te vertalen naar de dagelijkse onderwijspraktijk’.

 

Trots
Directeur Joke Tijhuis: “We zijn er zeer trots op dat onze leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel dit fantastische resultaat hebben bereikt. Excellent onderwijs haalt het maximale uit alle leerlingen; de jury erkent dat in een meer dan uitstekend juryrapport. Het is dit jaar voor het eerst dat de organisatie van het traject onder verantwoordelijkheid van de inspectie van het Ministerie van Onderwijs valt; extra mooi dat onze school binnen dit kader is genoemd als excellent en dat wij ons officieel een uitzonderlijk goede school mogen noemen.”