Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Gemeente Deventer wint GIS Impact Award 2023

Burgemeester Ron König heeft op woensdag 20 september de GIS Impact Award in ontvangst genomen. Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland, reikte de prijs uit vanwege de toewijding en vooruitstrevendheid van Deventer op het gebied van GIS (Geografisch informatiesysteem).

Deventer streeft naar beleid en werkprocessen ondersteunen met de kracht van geo-informatie. Met de Digital Twin, een digitale 3D weergave van de fysieke leefomgeving, kunnen maatschappelijke vraagstukken integraal worden benaderd.

Burgemeester Ron König: ”Het past bij Deventer om te verkennen wat innovatieve mogelijkheden zijn, om te ondervinden hoe nieuwe technieken werken. Dat Deventer de Impact Award heeft gewonnen is een mooie erkenning voor de koers die we jaren geleden zijn ingeslagen en het vele goede werk dat de afgelopen jaren is verzet op het gebied van geo-informatie. Door krachten te bundelen, leer je enorm veel van elkaar en kom je verder.”

Digital Twin
De Digital Twin biedt de kans om goed te analyseren, slimme en efficiënte maatregelen te nemen en scenario’s door te rekenen. Dankzij de data gedreven toepassingen, draagt de Digital Twin bij aan de uitdagingen waar Deventer voor staat. De focus ligt hierbij vooral op de toegevoegde waarde voor de stad. Samen met andere gemeenten en belangrijke spelers in de stad wordt gewerkt aan innovaties en het delen van kennis. De Digital Twin geeft inzicht door overzicht.De Hangende Tuinen van Zandweerd

Een mooi slotstuk, zo kun je het appartementencomplex De Hangende Tuinen van Zandweerd wel noemen. Dit complex voegt 35 appartementen toe aan de Tuinen van Zandweerd. In totaal worden hier 150 woningen gerealiseerd.

De appartementen worden ontwikkeld door Onis Vastgoed B.V uit Zwolle. Het ontwerp van de Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud en kenmerkt zich door natuurlijk, ingetogen en vakmanschap: de kernwaarden van De Tuinen van Zandweerd.

Wethouder Rob de Geest (Wonen en Herstructurering): “Deze duurzame en natuur inclusieve appartementen voegen samen een nieuw element toe aan het stadsaangezicht van Deventer. Het bijzondere karakter is ook passend voor deze buurt, waar koop en sociale huurwoningen naast elkaar te vinden zijn, maar ook tiny houses en cpo-woningen.”

Onis Vastgoed: “Op deze geweldige plek aan de IJssel is het de kunst niet te veel te doen en de natuur voor zich te laten spreken. De Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud. Wij zijn bijzonder verheugd om dit kenmerkende bouwwerk verder vorm te geven”.

Versterking van mens en natuur

Het appartementencomplex met de gestapelde tuinen is symbolisch voor de manier waarop mens en natuur elkaar versterken. De ruime appartementen krijgen grote balkons met grote raampartijen en bieden een vrij en weids uitzicht over het omliggende IJssellandschap.

Start verkoop

Het schetsontwerp wordt de komende periode verder uitgewerkt. De verkoop van de appartementen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024. De verwachting is dat Onis Vastgoed eind 2024/ begin 2025 start met de bouw van het complex.


 

Kom naar de Blij(f) mobiel dag op 6 oktober!

De Blij(f) mobiel dag staat in het teken van zo lang mogelijk zelfstandig en met plezier blijven bewegen. We ontmoeten elkaar en u kunt kennis maken met verschillende mogelijkheden om mobiel te blijven.

Datum: vrijdag 6 oktober 2023

Tijd: 10:00 – 14:00 uur
Locatie: Tennisvereniging de Schapekolk (Bredenhorst 187, 7414 HE Deventer)

Wat kunt u verwachten?

  • Ga op speeddate met de beweegmakelaar van Sportbedrijf Deventer;
  • Praat met een fysiotherapeut of leefstijlcoach;
  • Doe mee aan de fittest verzorgd door Fysio Axis Deventer;
  • Krijg informatie over valpreventie;
  • Stel vragen aan Medipoint en Welzorg over hulpmiddelen en probeer ze uit;
  • Maak kennis met rolstoelauto VERA en ANWB automaatje.

De Blij(f) mobiel dag is een samenwerking van Gemeente Deventer, Deventer Sportbedrijf en Voor Elkaar Teams Deventer.

We kijken uit naar uw komst!