Stedendriehoek

Open Atelierroute – Genieten van beeldende kunst

APELDOORN – Op zaterdag 25 en zondag 26 mei, van 11.00 tot 17.00 uur, kunnen kunstliefhebbers van adres naar adres gaan, daar genieten van beeldende kunst en in gesprek gaan met de makers. Op bijna veertig adressen staat een kleurige vlag buiten en worden bezoekers welkom geheten in de open ateliers.

Op een overzichtelijke stratenkaart van Apeldoorn is informatie van iedere deelnemende kunstenaar én de locaties van het atelier te vinden. Zo fiets je de hele stad door, langs je favoriete adressen. De vouwkaart is vanaf 18 mei (wellicht al eerder) af te halen bij de galerie, CODA, ACEC, Gigant, Crea-Art én bij de deelnemende kunstenaars.

De kunstenaars maken heel verschillende soorten werk: tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en materie-beelden. De gebruikte technieken en materialen zijn zo mogelijk nog meer divers, zoals 3D-printen, olieverf, acrylverf, wol, papier en lood.

Op 18 en 19 mei kan iedereen zich al warmlopen voor de Atelierroute. In de gloednieuwe Galerie Ateliers Apeldoorn is van iedere deelnemende kunstenaar één werk te zien. De galerie aan de Hoofdstraat 155 in Apeldoorn is op zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur, maar in het weekeinde van de Open Atelierroute (25/26 mei) wat langer: van 11.00 tot 17.00 uur.

Die overzichtstentoonstelling geeft de mogelijkheid alvast een veelheid aan werken te zien, en een gerichte keuze te maken van de meest aansprekende kunstenaars.