Stedendriehoek

Earlybird tickets verkoop Deventer Stadsfestival zaterdag 4 maart

DEVENTER – In 2016 vond de eerste editie van Deventer Stadsfestival plaats. Een festival in het Rijsterborghpark, voor en door Deventer, waarbij muziek, vermaak, eten en drinken en vooral een gezellig feest centraal staan. De organisatie was dik tevreden. Uiteraard komt er een vervolg en wel op zaterdag 19 augustus, midden in de zomervakantie. Van 12.00 tot 24.00 uur vindt de 2017-editie plaats van dit zomerse evenement in het Deventer park.

“Tijdens de eerste editie vorig jaar bleek dat er in de stad veel behoefte is aan een stadsfestival. De opkomst was richting de 8000 bezoekers en hopelijk gaan we dat aantal dit jaar weer halen. Een mooi aantal bezoekers dat zorgt voor een gezellige sfeer en voldoende ruimte is voor iedereen. Wij willen dat dit een echt stadsevenement is en blijft, van en voor Deventernaren en voor het hele gezin“, zegt de organisatie.
Kaartverkoop met korting
Op zaterdag 4 maart om 13.00 uur vindt de earlybird ticketverkoop plaats van het festival bij het kantoor van het festival, midden in het centrum van Deventer, Nieuwstraat 73. “Wij bieden hier beperkt tickets aan voor een goedkopere prijs (15 euro, inclusief servicekosten). Extra leuk is dat de Nieuwstraat deze dag zeker zal uitpakken.” Betalen kan contant of met PIN. Door het beperkte aantal earlybird tickets worden er maximaal 5 tickets per persoon verkocht. “Zo kunnen wij zoveel mogelijk Deventenaren laten genieten van de voorverkoopprijs.” Na 4 maart zijn tickets alleen via de website verkrijgbaar. De prijs is dan 19 euro (exclusief servicekosten). Wat het programma dit jaar wordt? “Daarover volgt binnenkort meer informatie. Wij beloven in elk geval dat deze zeker niet minder zijn dan vorig jaar! Daarbij zijn we altijd op zoek naar leuke ideeën en initiatieven.”
Een zomers feest
Het Deventer Stadsfestival is een zomers evenement in het Rijsterborghpark. Het is de organisatie in 2016 gelukt om een keur aan topartiesten naar Deventer te halen. Zo zorgde onder andere Kenny B, samen met de zon, voor een echt zomers festival waar 8000 bezoekers van hebben genoten. Door het ruime terrein waren er drie grote podia; mainstage, dance en techno, zodat iedereen wel muziek naar zijn of haar smaak kan vinden. “Naast de artiesten hebben wij veel meer. Zo is er natuurlijk eten en drinken te krijgen op de Foodmarket. Van hét ijs van Talamini tot de gehaktballenexpress of poffertjes; ook hierin is aan het hele gezin gedacht.”
En dan is er natuurlijk de festival market. “Een festival zonder leuke kraampjes om rond te neuzen is natuurlijk niet compleet. Met de hippe sociale ondernemers, die allemaal een goed uitziende stand hebben, wordt het terrein omgetoverd tot de ware festival vibe!”
Feest voor de kids
“Dit festival is voor het hele gezin. Ook voor de jongere doelgroep is er deze middag van alles te doen. Kinderen tot 1.40 meter mogen, onder begeleiding van een ouder, gratis naar binnen tot 18.00 uur ’s avonds. In de Kids Area zullen zij zich zeker vermaken. Maar daarbij vergeten wij uiteraard de ouders niet. Zo zorgt Grolsch voor een bar, met zicht op de kidsarea.

Deventer Stadsfestival: kaartverkoop zaterdag 4 maart vanaf 13.00 tot 16.30 uur uur aan Nieuwstraat 73.