Stedendriehoek

Deventer heeft nieuwe Stadsprins Hanze XX

DEVENTER – Rinus Evers is vrijdag geïnstalleerd als Stadsprins Hanze XX van Deventer. Samen met zijn Adjudant Dieneke Wuijster zal de nieuwe Stadshoogheid regeren over de narren van zijn carnavalsstad, Het Stokvissengat.

 

Rinus Evers is in de Deventer carnavalswereld geen onbekende. Al meer dan 40 jaar loopt hij de polonaises met verve in dit gezellige wereldje. Rinus is zijn carnavalscarrière begonnen in de raad van elf bij de Kruudkoeken. Later in zijn loopbaan werd hij President van de Keizerloeiers. Dieneke Wuijster is volgens eigen zeggen ‘geboren in het Deventer carnaval’. Bij beiden stroomt het carnavalsbloed al jaren door hun aderen. De twee doorgewinterde carnavalisten hebben dit jaar als motto: ‘Stop…en door!!!’

De kersverse stadsprins, die regeert onder auspiciën van de Federatie Deventer Carnaval, hoopt dit carnavalsseizoen een lans te breken voor het Deventer carnaval, om dit weer meer op de kaart te zetten bij het Deventer publiek. Stadsprins Hanze XX zal tijdens het carnaval 2017 resideren in café Kaal. Dit welbekende café aan De Brink zal voor die gelegenheid worden omgetoverd tot De Stadsresidentie Hanze XX. Een van de plaatsen waar Hanze XX en zijn gevolg acte de présence zullen geven, is op het grote Rosenmontagbal in het Hof van Colmschate op maandag 27 februari 2017.