Stedendriehoek

Overijsselse Aanpak coronacrisis

Op allerlei plekken in de provincie Overijssel spelen organisaties, verenigingen en ondernemers in op de 1,5-metersamenleving. De provincie ondersteunt dit met twee regelingen vanuit de Overijsselse Aanpak.

Digitaliseringsvoucher

Overijsselse maatschappelijke en culturele ondernemingen en mkb’ers kunnen een Digitaliseringsvoucher aanvragen. “Met deze voucher kun je een in Overijssel gevestigd bedrijf inschakelen voor het digitaliseren van producten en processen en het digitaal bereiken van je klanten of leden”, aldus een woordvoerder. “Deze voucher kun je bijvoorbeeld inzetten voor het ontwikkelen van online inschrijfmodules voor sportlessen, het online boeken van vergaderruimtes in het buurthuis of het aanbieden van een concert met een livestream, maar ook voor het opstellen van een digitale marketingstrategie, of het updaten van je webshop. De voucher is breed inzetbaar.”

De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500 euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van cofinanciering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten. Men kan de voucher vanaf deze week aanvragen via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In eerste instantie is een totaalbedrag van 250.000 euro beschikbaar.

Vitale en gezonde samenleving 2020

“Ben jij betrokken bij een maatschappelijk-, cultureel- of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis, of levert jouw initiatief een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kun je een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’. De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om je verdienmodel te verbeteren en je initiatief toekomstbestendig te maken. De regeling is bedoeld voor echte noaberschapsinitiatieven; samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging, nieuwe activiteiten voor het buurthuis, het opknappen van een speelpleintje of een project om eenzaamheid tegen te gaan.”

Per initiatief is een bedrag van maximaal 2.500 euro beschikbaar. Een van de voorwaarden in de subsidie is dat de aanvragers hun ervaringen delen op de website samenvoorelkaar.nl. Zo kunnen ook anderen hiervan leren. De regeling kan vanaf 3 augustus worden aangevraagd via het subsidieloket.