Coronanieuws

‘Gewone’ markt in Deventer trekt toch veel bezoekers

DEVENTER – Voor de fanatieke ‘Goede Vrijdagmarkt’ bezoeker – de jaarlijkse markt die gewoonlijk tot een van de grootste markten uit de regio behoort – was het even wennen. Een ‘gewone’ markt in plaats van tal van bijzondere kramen met de meest uiteenlopende producten. 

Sinds vorige week is de markt op de Brink aangepast opgesteld in verband met het coronavirus. En dat werkt goed. Met een lange rij kramen aan beide zijden van het plein is het niet moeilijk voldoende ruimte te bewaren. Met kratjes zijn rijen gemaakt. De marktverkopers doen hun best om alle klanten op veilige manier te helpen.

Deventernaren moeilijk binnen te houden
In Deventer valt sowieso op – al sinds het begin van de intelligente lockdown – dat er veel mensen buiten op straat zijn, ondanks de oproep zoveel mogelijk binnen te blijven. De maatregelen zijn dus zeker nodig. Ook de markt is – weer – druk. Hoewel de afstand van 1.5 meter redelijk wordt gehanteerd, wordt er ook heel wat afgemopperd op elkaar. Iemand die toch met de fiets de markt op gaat, iemand die je toch ondersteboven loopt.

Winkels hebben elk een eigen beleid
De Hema heeft vandaag een briefje op de deur hangen dat er maar liefst 160 mensen naar binnen mogen. Vorige week waren dit er 35. Bij alle supermarkten staan er mensen buiten in de rij te wachten tot ze naar binnen mogen. Veel winkels in de Lange Bisschopstraat hebben de winkels geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, terwijl andere winkels de hele week zijn geopend. Elke winkel hanteert een eigen beleid, vooral in de aanloop naar Pasen, waarbij de winkels alle zeilen bijzetten om toch wat omzet te halen – offline of online.

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]