Winacties

Baanvedetten Rio en EK actief in Apeldoorn

APELDOORN – Voor wie afgelopen zomer ook zo heeft genoten van de baanwielrenners op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, is er een unieke kans om veel uitblinkers van dit olympische baantoernooi in Omnisport Apeldoorn te aanschouwen. Daar vindt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november een wereldbekerwedstrijd plaats waar deze toppers in actie komen.

De Nederlandse baanploeg traint wekelijks op de nieuwe Accoya-houten ondergrond in Omnisport en hoopt op extra steun van het publiek om dit thuisvoordeel in zeges en podiumplaatsen om te zetten. Dat de oranje baanrenners kans maken op topklasseringen bleek niet alleen in Rio afgelopen zomer, maar ook op het Europees Kampioenschap dat vorige maand plaats vond in het Franse Saint Quentin en Yvelines. De Nederlandse renners die daar een medaille haalden, komen allemaal in actie van 11 tot en met 13 november, als de wereldtop op de baan zich verzamelt voor de tweede wereldbeker van dit nieuwe baanseizoen. Met als boegbeeld Kirsten Wild, die in Frankrijk maar liefst vijf medailles veroverde op evenveel onderdelen. De Zwolse mag zich een winter lang Europees kampioene op de puntenkoers en de afvalkoers noemen. Maar ook de Apeldoornse sprinter Roy van den Berg (zilver op EK Sprint), de Gelderse pistier Wim Stroetinga (brons scratch) en de boomlange Dion Beukeboom (brons achtervolging) toonden direct al vorm aan het begin van een nieuw baanseizoen. Elis Ligtlee – de olympisch kampioene op de keirin – ontbreekt helaas op de piste door een blessure. Maar wie voor zaterdag een toegangskaartje koopt, kan de olympische heldin wel ontmoeten dankzij een Meet & Greet.

Martin de Kok van Libéma Profcycling, verantwoordelijk voor de organisatie van de baanevenementen in Omnisport , is blij weer een nieuw wielerevenement te mogen begroeten: “We hebben met diverse Nederlandse kampioenschappen, een aantal Europese kampioenschappen en twee wereldkampioenschappen (een regulier WK en een mondiale titelstrijd voor het para-cycling) al mooie evenementen naar Apeldoorn gehaald, maar een wereldbeker hadden we nog nooit. Van over de hele wereld komen de beste baanrenners naar Apeldoorn en dat zal leiden tot drie dagen baanwielersport van de bovenste plank. We hopen er bovendien onze ambities voor een nieuw wereldkampioenschap extra mee in de verf te zetten.”

Toegangskaarten zijn te bestellen op www.wereldbekerbaanwielrennen.nl. Maar wie oplet, kan dit wielerspektakel wellicht gratis bekijken dankzij de volgende actie: maak een originele foto van jezelf en de promo-auto, beschikbaar gesteld door Autohuis Eickhof, die lukraak door Apeldoorn rijdt. Deel deze foto op Facebook en tag TrackWorldcupNL en win twee kaarten voor de wereldbeker.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een dag naar keuze, kunnen uiterlijk maandag 7 november 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>wiel naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.