112

Vrachtwagen raakt van de weg en komt in tuin terecht

Vannacht rond 4 uur is een vrachtwagen van de weg geraakt en half in een voortuin beland aan de Rijksstraatweg (N346) in Warnsveld. De vrachtwagen moest naar rechts uitwijken omdat een automobilist uit tegengestelde richting over de middellijn kwam. De chauffeur raakte rechts van de weg een boom en de stoeprand, verloor daardoor de macht over het stuur en vloog terug naar de linkerzijde. Daar ramde de vrachtwagen een kleine boom en kwam in een haag van een woning tot stilstand. 

De berging verloopt moeizaam, omdat de boom die is omgereden onder de trekker ligt. Daardoor lukt het niet de vrachtwagencombinatie in zijn geheel weer naar achteren of zijwaarts te trekken. De combinatie wordt nu losgehaald om te kijken of trekker en oplegger los van elkaar verplaatst kunnen worden. De weg is naar verwachting nog tot het middaguur dicht – en dus al vanaf 4 uur vanochtend.

De chauffeur vertelt dat de tegenligger niet is gestopt en mogelijk niet eens wat heeft gemerkt. De politie heeft de dashcam van de vrachtwagen in beslag genomen voor onderzoek. De chauffeur bleef ongedeerd.