Sport

ZVV’56 zet vol in op vrouwenvoetbal

APELDOORN – Nu het voetbalseizoen door de coronacrisis abrupt ten einde is gekomen, kan ZVV’56 de balans opmaken van het huidige seizoen en voorbereidingen opstarten naar het nieuwe seizoen.

“Als we naar het afgelopen seizoen kijken, zien we dat ZVV’56 maar liefst vier damesteams in competitie heeft weten te houden, wat best een prestatie genoemd mag worden. Door de flexibiliteit van onze begeleiders en speelsters hebben we dit volbracht en daar mogen we best trots op zijn. Voor het nieuwe seizoen willen we onze vrouwenafdeling graag versterken”, aldus voorzitter John Leliveld.

ZVV’56 heeft de ambitie om uit te groeien tot de grootste damesafdeling van Apeldoorn. Bij deze ambitie horen doelstellingen: vrouwen 1 komt uit in de 2e klasse, de subtop van het Nederlands vrouwenvoetbal; vrouwen 2 speelt met een jonge, talentvolle groep in de 5e klasse en heeft de afgelopen periode mogen wennen aan het seniorenvoetbal; vrouwen 3 speelt in de vertrouwde 4e klasse; vrouwen 4 speelt in toernooivorm 7×7 competitie op vrijdagavond.

Leliveld: “ZVV’56 heeft de ambitie om in het seizoen 2023-2024 zes vrouwenteams in competitie te hebben. Voor de prestatieteams zijn we op zoek naar speelsters vanaf 16 jaar die prestatiegericht willen voetballen en het maximale uit zichzelf willen halen in een goede organisatie. Belangstellenden mogen contact opnemen via e-mail: vrouwenvoetbal@zvv56.nl. Iedereen is welkom, maar zeker ook zijn we op zoek naar keepsters!”