Sport

Zaalvoetballers WSV maken het moeilijk voor zichzelf

APELDOORN – Het punt dat ze op de valreep overhielden aan de confrontatie met het Rotterdamse TPP betekende voor WSV’s zaalvoetballers slechts een schrale troost. Zes seconden voor tijd viel alsnog de gelijkmaker, maar die 6-6 voelde als een nederlaag. WSV/FSG Academy won het duel dat het had moeten en kunnen winnen niet. “Dit gebeurde ook al tegen Veenhuys, Eindhoven en Groene Ster. Het is typerend voor dit seizoen”, verzuchtte WSV’s Jordy Woerdman aansluitend.

Eredivisiezaalvoetbal in Apeldoorn blijft in organisatorisch opzicht een hele klus, zo bleek zaterdagavond eens te meer. Zowel op als buiten de zaalvloer moeten alle zeilen worden bijgezet. Vanwege een thuiswedstrijd van de volleyballers van Draisma Dynamo kon WSV/FSG Academy niet terecht in de topsporthal van Omnisport, waar het sinds dit seizoen z’n thuisduels afwerkt. Er moest zodoende worden uitgeweken naar het oude vertrouwde Zuiderpark. Het oorspronkelijke plan om te gaan zaalvoetballen in Omnisports ‘grote hal’ stuitte op problemen van praktische en financiële aard.

Dat de tegenstander uit Rotterdam en het arbiterskorps vanwege het barre winterweer met de nodige vertraging in Apeldoorn arriveerden en de aftrap met een half uur moest worden uitgesteld, was nog wel het minste punt van zorg. Uit facilitair zicht viel er in elk geval één opsteker te melden. De WSV’ers konden op de negende speeldag eindelijk opdraven in de tenues waar ze al sinds seizoenbegin op zaten te wachten. De sinds vier maanden tegemoet geziene levering arriveerde afgelopen week eindelijk in Apeldoorn.

De fonkelnieuwe shirts zaten als gegoten. In gepaste stijl leken Woerdman en zijn medespelers tot halverwege de tweede helft af te stevenen op hun tweede seizoenszege. Ze slaagden daar niet in. Binnen tien minuten gaven de Apeldoorners hun veilige 4-2 voorsprong op onbegrijpelijke wijze uit handen. TPP kon zelfs een 4-6 voorsprong nemen. In een alles of niets-offensief met keeper Manuel Hoogewoning als extra aanvallende pion voorkwam WSV/FSG Academy een pijnlijke nederlaag. Met twee goals in de laatste zestig seconden hield de thuisploeg in plaats van de zo benodigde drie punten slechts één punt over aan de gedane inspanningen.

Te weinig, zo oordeelde Jordy Woerdman. “Uiteindelijk mogen we blij zijn met dat punt, maar we geven twee punten weg. We hadden ‘m moeten winnen. Als je eerst met 2-0 en later met 4-2 voorstaat, dan moet je dat over de streep trekken. We hebben moeite om het af te maken. We maken verkeerde keuzes. We missen de volwassenheid om het in zulke situaties uit te spelen. We laten op deze manier wel heel veel punten liggen. Nu blijft het gat met TPP drie punten”, was de maker van de 6-6 zich bewust dat WSV/FSG Academy zichzelf een slechte dienst had bewezen.

Zijn vertrouwen in een goede afloop blijft desondanks onaangetast. “Weet je, het heeft ook te maken met een stukje kwaliteit. We moeten blijven doortrainen. Ik zie toch wel bepaalde patronen waarop we trainen terug in de wedstrijd. We gaan het lastig krijgen, toch geloof ik wel dat we erin blijven”, aldus Woerdman.

Anouk Roest keek eveneens in de eerste plaats naar het positieve. “Met een meevoetballende keeper komen we wel heel goed terug. Daar hebben we op getraind. Wanneer je rustig blijft, kan je dan ook nog gelijkmaken met nog 36 seconden te spelen. Dat is het mooie van deze sport.”

De WSV-coach mist bij zijn ploeg een zekere vorm van slimheid. “Dit was al de vierde wedstrijd waarin we hadden moeten winnen. Je ziet het elke week opnieuw. Als we bij de rust met 4-1 voorstaan, is dat een reële afspiegeling. Details zijn bepalend. Aan het einde is het zoals het hoort te zijn. Maar we gaan gewoon door waar we mee bezig zijn.”