Sport

Samir Makhoukhi zet WSV’s zaalvoetballers goed neer

APELDOORN – De eerste zege ooit van een Apeldoorns team in de Eredivisie zaalvoetbal leidde vrijdagavond niet tot uitzinnige taferelen in de Mheenhal. Natuurlijk was er na de 6-3 tegen HV/Veerhuys sprake van blijdschap bij de spelers van WSV/Shoepimp. Meer nog beseften de WSV’ers de noodzaak van een overwinning. Of zoals Samir Makhoukhi het verwoordde: “Vier wedstrijden hebben we complimenten gehad, maar ik hoef helemaal geen complimenten. Het gaat om de punten.”

De onnodige nederlaag tegen Groene Ster twee weken eerder had er behoorlijk ingehakt. Een 6-4 voorsprong bij rust volstond op 7 oktober voor de Apeldoornse zaalvoetballers niet voor een zege. Zoiets mocht niet opnieuw gebeuren, oordeelden de spelers. “We hebben na die wedstrijd tegen Groene Ster de koppen bij elkaar gestoken. Als we wat willen bereiken, moeten we punten pakken tegen directe concurrenten. Groene Ster is er daar een van. Met alleen goede spelers ga je het niet redden. Afspraken die je met elkaar maakt moeten daarom worden nagekomen”, aldus Makhoukhi.

Tegen HV/Veerhuys, een andere concurrent, bleven de WSV’ers wél de hele wedstrijd bij de les. Ditmaal bewaarden ze de noodzakelijke rust, zelfs nadat de tegenstander tot 2-2 terugkwam. Onder aanvoering van Makhoukhi, maker van de eerste goal van de thuisploeg, zette WSV/Shoepimp de tegenstander uit Hoorn zakelijk en zonder onnodige franje opzij. Zelfs toen bij de bezoekers een veldspeler het keepersshirt aantrok om een man-meersituatie te creëren, lieten de manschappen van coach Anouar Tighadouini zich niet verleiden tot onbezonnen acties. Makhoukhi dirigeerde het defensieve blok en de keren dat de Noord-Hollanders onverhoopt toch ergens een gaatje vonden, stond daar altijd nog Alpay Yuzgec, de ijzersterke vervanger van de absente John van de Vosse.

Makhoukhi had geen moment de indruk gehad dat het opnieuw mis zou gaan. “Je voelt tijdens de wedstrijd dat het goed zit, dat ze niet meer dichterbij komen. De eerste drie punten zijn binnen. Een opsteker.” Op zijn eigen inbreng reageerde de 34-jarige routinier bescheiden. “Ach, ik loop natuurlijk al wat langer mee. Met Joey (Ngarigota, red.) heb ik ooit de afspraak gemaakt dat ik hier naartoe zou komen als WSV de Eredivisie zou halen. Onze eerste doelstelling is lijfsbehoud. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.”

Makhoukhi’s coach is maar wat blij te kunnen terugvallen op de ervaring van de recordinternational. “Bij zo’n vijf tegen vier-situatie zegt Samir: dat zet ik wel neer. En dan staat het ook goed. Hij heeft wel 130 interlands gespeeld, hè. Hij schroomt niet om te praten. Dat leiderschap zit er bij hem gewoon in.”

Anouar Tighadouini rekent erop dat de eerste overwinning nieuw elan losmaakt. “De vorige wedstrijd hebben we weggegeven, die hadden we al moeten winnen. We hebben het nu als team laten zien. De Mheenhal moet een onneembare vesting worden. Het goede gevoel dat dit losmaakt, moeten we blijven vasthouden. In de komende vier wedstrijden moeten we zes of negen punten pakken. Om in de Eredivisie te blijven hebben we minimaal twintig punten nodig.”