Sport

Hidde Eshuis komt over van SML

APELDOORN – Hidde Eshuis draagt komend seizoen het rood-geel van csv Apeldoorn. De twintigjarige linksbenige centrale verdediger komt over van SML en tekent een contract voor een seizoen op het Orderbos.

Hidde Eshuis begon zijn voetballoopbaan bij SML waar zijn kwaliteiten werden opgemerkt door Vitesse. Bij de eredivisionist bracht hij een aantal jaren door in de jeugdopleiding, maar keerde terug bij SML. Daar kon hij het voetballen op hoog niveau (tweede divisie B-junioren) namelijk beter combineren met zijn vwo-studie.

Toch ruilde de geboren en getogen Arnhemmer als A-junior zijn club weer in voor een overstap naar Go Ahead Eagles. In Deventer speelde hij twee seizoenen, waarvan het laatste jaar onder Jan Kromkamp. Na de voorbereiding bij de JO19-1 meegedraaid te hebben, trainde de verdediger in september mee met het eerste elftal. Een slepende heup/liesblessure zorgde er echter vervolgens voor dat de jongeling een groot gedeelte van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Om het plezier in het spelletje terug te krijgen, koos Eshuis wederom voor een terugkeer bij SML, de huidige nummer twee van de derde klasse D.

“Ik ben weer volledig fit en dat is ook de reden dat ik graag weer hogerop wil. Het is leuk om met vrienden bij SML te voetballen, maar de derde klasse is niet het niveau wat ik ambieer. Ik wil graag kijken waar mijn plafond ligt”, vertelt de bedrijfskundestudent op de Radboud Universiteit. “csv Apeldoorn zie ik daarom als een mooie stap. Ik heb er veel zin in, maar eerst gaan we hopelijk dit seizoen bij SML goed afsluiten met een kampioenschap.”