Sport

Het kan vriezen en het kan dooien bij Albatross

UGCHELEN – Een overwinning had wat lucht naar boven gegeven. Voetbalminnend Ugchelen moest zich zondagmiddag evenwel tevreden stellen met een gelijkspel van de plaatselijke voetbaltrots tegen Eerbeekse Boys. Op het eigen kunstgras kon Albatross een vroege voorsprong niet over de streep trekken. De temperatuur sloot naadloos aan bij het seizoenverloop van de zondagderdeklasser tot dusver: het kan vriezen en het kan dooien aan de Brouwersmolenweg.

Vanwege de vorst kon er zondagmiddag op sportpark Ugchelen niet worden gevoetbald op het hoofdveld. Terwijl de Albatross-dames hun clash van 12.45 uur met Wissel gecanceld zagen worden en een dagje ijsvrij kregen, verhuisden de mannen voor het duel met Eerbeekse Boys naar het aangrenzende kunstgrasveld. Ondanks alle commotie over het rubber granulaat blijkt zo’n artificiële mat geen overbodige luxe, zo werd in Ugchelen maar weer eens duidelijk.

“Het hoofdveld was afgekeurd. Het ene doelgebied was bevroren. ’s Ochtends was de verwachting dat het wel bespeelbaar zou zijn wanneer de zon erop zou komen. Maar dat was niet zo. In overleg met de scheidsrechter is besloten om uit te wijken naar het kunstgrasveld. We waren al bezig met de warming-up en wilden allebei graag spelen. Als het afgelast wordt, had het op een andere dag ingehaald moeten worden. Je moet die wedstrijd toch spelen”, verklaarde Albatross-trainer Wilco Woutersen.

Door de kou lieten de Ugchelenaren zich niet van de wijs brengen. Al na vijf minuten kopte Joren Waardenburg Albatross op een 1-0 voorsprong. De gelijkmaker viel meteen na rust. Nick Boterman scoorde direct uit een hoekschop vanaf links. Een inschattingsfoutje van doelman Justin van de Kamp. Al nam de trainer zijn onervaren sluitpost niets kwalijk. “Eigenlijk moet onze keeper die bal gewoon hebben. Het blijft een jonge jongen, hè. Zoiets kan gebeuren. Daarna maakt hij ook een paar goede reddingen. We begonnen wel heel goed. We wilden de lijn van vorige week vasthouden (1-0 winst tegen Twenthe Goor, red.) en vroeg druk zetten op de tegenstander. Helaas hielden we dat maar een half uurtje vol. Daarna lieten we Eerbeekse Boys te veel komen.”

Na twaalf speeldagen bekleedt Albatross de ‘veilige’ achtste plaats in de derde klasse B. Dit betekent geenszins dat de Ugchelense equipe lui achterover kan leunen De voorsprong op de nummer voorlaatst Heeten, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt slechts twee punten. Woutersen: “We hebben een prima voorbereiding gedraaid en zijn het seizoen goed begonnen. Daarna is het toch wat weggezakt. Door blessures en spelers die zijn gestopt, wordt het wat minder. Dat gaat ten koste van het vertrouwen. Er sluipt wat angst in. We kunnen best goed voetballen, maar zijn beter als we het spel niét hoeven maken. We zijn goed in het ontregelen van een tegenstander. Dat heb je vandaag ook weer kunnen zien. Onze doelstelling blijft onveranderd. We willen zo snel mogelijk veilig zijn.”

Of Woutersen ook in het komend seizoen de hoofdmacht van Albatross onder zijn hoede houdt, kan hij nog niet zeggen. “Daar zijn ze hier nooit zo snel mee. Ik weet het niet. Er is nog niet over gesproken.”