Sport

csv Apeldoorn moet orde op zaken stellen

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 14 maart ontvangt csv Apeldoorn op het eigen sportpark Orderbos DZC’68. De thuisploeg van trainer Jeroen Burghout zal orde op zaken moeten stellen na een slechte uitbeurt tegen DTS Ede afgelopen zaterdag.

Na een teleurstellende wedstrijd in Ede, die met 5-2 werd verloren, staat het treffen met de Doetinchemmers van DZC op de kalender. De competitie kende een korte winterbreak, waarin csv Apeldoorn twee prima oefenwedstrijden afwerkte tegen WSV en derdedivisionist VVOG. In het vriendschappelijke treffen tegen WSV werd het eenvoudig 0-7 voor csv Apeldoorn. Vijf dagen eerder werd VVOG al met maar liefst 6-1 opzij gezet. De hooggespannen verwachtingen die er daardoor waren bij de hervatting van de competitie, verdwenen echter als sneeuw voor de zon in Ede.

Lichtpuntje was echter de terugkeer van jeugdexponent Yorik Meijer, die na lang blessureleed zijn rentree kon maken in een officiële wedstrijd van de Orderbosbewoners. De ijverige linksback die ooit als C-junior overstapte van avv Columbia naar csv Apeldoorn, mocht in de korte oefencampagne alweer even ruiken aan het grote werk en werd afgelopen zaterdag beloond met een basisplaats tegen DTS. Ondanks de zeperd tegen DTS is het voor zowel csv Apeldoorn als ook Meijer persoonlijk prima dat hij weer inzetbaar is voor het vlaggenschip uit het Orderbos.

Om de ranglijst van de eerste klasse D voor middenmoter csv Apeldoorn een wat florissanter aanblik te geven, is een driepunter aanstaande zaterdag strikt noodzakelijk. Tegenstander DZC is op diezelfde ranglijst terug te vinden op de 12e plaats. Na een eventuele nederlaag zaterdag komen de degradatiezorgen voor de Achterhoekers angstig naderbij. Genoeg ingrediënten dus om de gang naar het Orderbos te maken aanstaande zaterdag.

Wedstrijdsponsoren zijn: LevadaPlastics, gespecialiseerd in kleurmasterbatches voor de kunststofverwerkende industrie; Anderis Interim Solutions, dat de meest uiteenlopende oplossingen verzorgt van soft- en hardware-testtrajecten; Windst in Bedrijf arbo anders, de laagdrempelige Apeldoornse arbodienst.

Het duel begint om 15.00 uur.

Foto’s: Wout van Zoeren