Sport

CoronaRUN levert € 32.285 op voor het Nationaal Ouderenfonds

V.l.n.r.: Emy Theunissen (hardlopen.nl), Dennis en Irma Vangangel (TrendyHangers), Daan Krijger (Nationaal Ouderenfonds). Foto: Tony Buijse.

APELDOORN – Toen in maart door het coronavirus alle evenementen een voor een van de loopkalender vielen, ontstond het initiatief voor de CoronaRUN. Met 2.500 deelnemers werd het een groot succes. Bovendien liepen de deelnemers aan de CoronaRUN een geweldig bedrag bij elkaar voor het Nationaal Ouderenfonds. Een cheque van maar liefst 32.285 euro werd gisteren op de atletiekbaan van AV ’34 in Apeldoorn overhandigd.

De organisatoren, Dennis Licht en Dennis Vangangel, zijn uitermate tevreden en trots op het resultaat van de virtuele run, die ook omarmd werd door hardlopen.nl. Licht: ‘Ons doel was om eenmalig en op een positieve manier mensen in beweging te krijgen en te houden in deze moeilijke coronatijd. In plaats van mee te gaan in de discussies hebben wij onze benen laten spreken. Hardloopschoenen boden houvast. We waren bovendien de eerste met een dergelijke virtuele run en dát, samen met het goede doel, verklaart het succes.’

De opdracht van de CoronaRUN was simpel. Loop een afstand in jouw eigen omgeving, solo en binnen de adviezen van het RIVM. Alleen het bereiken van het eigen doel telde, hoe groot of klein ook. Genieten en gezond blijven was het devies. Licht: ‘We hebben alle afstanden en leeftijden voorbij zien komen, van 1 kilometer tot 42 kilometer en van jong tot oud. Ieder heeft zijn of haar best gedaan. Voor velen was dit ook een motivatie om eens een bepaalde afstand te volbrengen. Als beloning kregen de deelnemers per post een prachtige medaille, daar hebben we veel complimenten over gehad. Dat is nu al een uniek collectors-item.’

Hulp op afstand aan ouderen

De opbrengst van de CoronaRUN, 32.285 euro, werd in aanwezigheid van Emy Theunissen van partner Hardlopen.nl aangeboden door Dennis Vangangel aan Daan Krijger van de Stichting Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds zal het geld gebruiken voor hulp op afstand aan ouderen die het op dit moment extra moeilijk hebben. Bovendien gaat een gedeelte naar het project ‘schrijfmaatjes’ waarbij het Ouderenfonds ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact brengt. De Atletiekunie is eveneens enorm trots op dit resultaat. ‘Het doel is behaald: mensen op een verantwoorde en duurzame manier in beweging brengen en daarmee aandacht vragen voor een kwetsbare doelgroep. In deze bijzondere tijd is dat een ultieme combinatie’, aldus Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie.