Stedendriehoek

Promotietoernooi Adventure Golf Bussloo

WILP/BUSSLOO – Op de USA minigolfbaan in Bussloo wordt zondag 30 oktober een toernooi gespeeld op de eerste Adventure golfbaan in Nederland.

De Nederlandse Minigolf Bond (NMB) heeft de baan op het recreatieterrein Bussloo in Wilp goedgekeurd voor een eerste kennismaking. Het toernooi wordt door de Bond omschreven als een Promo Event, waardoor ook niet-leden van de Bond mee mogen doen. Sietse van Zandvoort uit Apeldoorn is benoemd als contactpersoon tussen de Bond en baaneigenaar Bas van Roosmalen. Samen willen zij in 2017 een minigolfvereniging oprichten in Wilp, om de minigolfsport ook in Apeldoorn en omgeving onder de aandacht te krijgen.

Het toernooi begint om 10.00 uur, inschrijven kan tot donderdag 27 oktober bij Bas van Roosmalen via telefoon 0571-261212 of bij Sietse van Zandvoort via telefoon 055-5339389. Er worden vier ronden gespeeld met mogelijk een finaleronde voor de dertig beste spelers van de dag. Inschrijven voor dit evenement kost €25,- per deelnemer. Bij die kosten inbegrepen zijn onder meer het inschrijfgeld voor het toernooi, een welkomstdrankje, een uitgebreide lunchtafel en een borrelgarnituur bij de prijsuitreiking.

Naar Bussloo komen verschillende nationale kampioenen en zelfs voormalig Europees kampioen Henk Goris uit Nijmegen is voornemens om deel te nemen. De baan in Bussloo wordt als een moeilijke baan gezien,maar de minigolfers gaan graag de uitdaging aan. Er wordt gespeeld in de categorieën heren, dames en jeugd; allen zijn wedstrijdspelers, lid van de NMB en ook is er een categorie recreanten. Voor alle categorieën zijn drie bekers beschikbaar gesteld door Minigolf USA Bussloo.

Minigolf USA staat voor kwaliteit en uitdaging. Er wordt gespeeld op speciaal kunstgras en de banen zijn afgewerkt met grote natuurstenen en een prachtige tuin. De holes zijn veel langer dan de standaard minigolfbanen. De baan ligt pal naast de welbekende Pitch and Puttbaan aan de Withagenweg 17 te Wilp.