Stedendriehoek

Postzegelshow Postex evenement voor jong en oud

APELDOORN – In de Americahal, Laan van Erica 50 te Apeldoorn, wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober weer de jaarlijkse postzegelshow Postex gehouden. Een filatelistisch evenement dat niet mag worden gemist. Er zijn prachtige postzegelcollecties te zien en ongeveer vijftig postzegelhandelaren zijn aanwezig met een verkoopstand.

PostNL is er met een stand waar recent uitgegeven postzegels gekocht kunnen worden. Ook de postadministraties van Duitsland, Oostenrijk en Kirgizië zijn aanwezig met recente uitgiften. Diverse gespecialiseerde verenigingen en organisaties zijn aanwezig met een promotiestand, zoals de KNBF en het maandblad Filatelie. Ook is er ruimschoots aandacht voor  de jeugdige verzamelaars. Iedere betalende bezoeker krijgt een unieke gratis postzegel. Er is gratis wifi beschikbaar.

 

De Contactgroep Frankrijk Verzamelaars viert het 50-jarig jubileum met een bijzondere tentoonstelling over Franse postzegels. De filatelistenvereniging Gabriël houdt een tentoonstelling over 500 jaar Reformatie. De vereniging De Vliegende Hollander viert de 56e Dag van de Aerophilatelie, waarbij enkele mooie collecties worden tentoongesteld. De Rotterdamse Filatelistenvereniging laat in samenwerking met de Bondskeuringsdienst een collectie falsificaten zien.

Met vragen over stempels en afstempelingen, alsmede postzegelboekjes kunnen bezoekers op zaterdagmiddag bij enkele specialisten terecht. De Dag van de Postzegel wordt gevierd met een bijzondere envelop met speciaal stempel; tevens komt er een speciale postzegel en een prestigeboekje. De dubbeltjeshoek van de NVPV is aanwezig met een groot aantal stockboeken met postzegels van de gehele wereld, gesorteerd op land en thema. Men kan zien hoe op creatieve wijze beschadigde postzegels worden verwerkt in collages, op kaarten etc.

 

In het kader van het thema ‘Het muntstelsel door de eeuwen heen’ is een aantal leuke collecties te bewonderen. Raadpleeg voor de laatste nieuwtjes, uitgebreide informatie en plattegrond de website www.postex.nl

 

De openingstijden van Postex 2017 zijn: vrijdag 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 22 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,-, jongeren tot en met 17 jaar hebben gratis toegang.