Stedendriehoek

Nieuwe snelteststraat

APELDOORN – Sinds maandag is de nieuwe corona-snelteststraat geopend aan de Laan van Westenenk 94 in Apeldoorn. Het initiatief is ontstaan vanuit een huisartsenpraktijk, die als een van de eersten de sneltesten in Apeldoorn kon aanbieden.

Catharine Moorman, locatiemanager van Teststraat Apeldoorn, vertelt: “In deze hal hebben wij een drive thru-model gecreëerd, waardoor er een grote capaciteit ontstaat. Eigenlijk net zoals bij de GGD maar dan vaak sneller. Bovendien zijn wij ook in het weekend open en doordeweeks al om 07.00 uur ’s ochtends. De uitslag volgt door middel van een beveiligde e-mail.”

Uitslag binnen 20 minuten bekend

Door de vroege openingstijden is het voor bedrijven interessant om medewerkers met klachten vroeg te laten testen. De uitslag is binnen 20 minuten bekend, waardoor de meeste medewerkers direct weer aan de slag kunnen. Teststraat Apeldoorn werkt uitsluitend met RIVM-goedgekeurde Antigeen sneltests van fabrikant Abbott. De kosten voor een sneltest zijn €79,95 inclusief BTW.

“Een afspraak maken gaat heel gemakkelijk online via teststraatapeldoorn.nl”, vertelt Moorman. Bedrijven kunnen contact opnemen om een speciale code aan te vragen waarmee medewerkers ook rechtstreeks kunnen boeken. Als de vraag naar sneltesten zo hoog blijft, hoopt Teststraat Apeldoorn binnenkort ook tot later op de avond open te kunnen gaan. “Voorlopig richten wij ons nog op de ochtend, om bedrijven en particulieren zo optimaal mogelijk te voorzien in hun behoefte snel duidelijkheid te krijgen.”

De corona sneltest drive-thru van Teststraat Apeldoorn is gevestigd aan de Laan van Westenenk 94. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en geschikt voor iedereen die met de auto, fiets of brommer komt.