Stedendriehoek

Jonger Oranje Talentendag

BEEKBERGEN – Voetballen in een shirt van een profclub zoals Vitesse, dat is een droom voor veel kinderen. Maandag 17 oktober, in de herfstvakantie, kan deze droom in vervulling gaan. Vitesse gaat namelijk tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek naar voetbaltalent in de regio Stedendriehoek. Locatie van deze voetbaldag is het complex van voetbalvereniging Beekbergen.

 

De hele dag voetballen, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en uitgebreid bekeken worden door de scouts van Vitesse. Dat zijn de ingrediënten waar ruim 274 jongens en meisjes – geboren tussen 2005 en 2011 – van smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag. Deze dag wordt een 4 tegen 4-toernooi gespeeld en krijgen de keepers een speciale clinic onder begeleiding van professionele keeperstrainers. Alle jongens en meisjes krijgen de kans om hun droom te verwezenlijken: een stage bij Vitesse en/of een plek in de Jonger Oranje (regio)selectie.

De scouts van Vitesse selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘Stedendriehoek’ in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar, Onder 11 en Onder 13. Zij gaan meedoen aan de grote Jonger Oranje Finals aan het einde van het seizoen. Daar worden drie Jonger Oranje-teams geselecteerd door de scouts van alle meewerkende profclubs. Jonger Oranje is het talententeam dat een seizoen lang tegen profclubs speelt en deelneemt aan internationale toernooien.

Sinds de oprichting in 2007 hebben meer dan 85 kinderen via Jonger Oranje de overstap gemaakt naar een profclub. Een recent voorbeeld daarvan is Adam Zaian (12): hij speelde afgelopen seizoen in Jonger Oranje O13. Tijdens zijn periode bij Jonger Oranje is Adam positief opgevallen bij de scouts van FC Utrecht. Komend seizoen mag hij zijn voetbalkwaliteiten laten zien bij de jeugdopleiding van de Domstedelingen.