Stedendriehoek

Jacco Eltingh Technisch Directeur bij tennisbond

EPE – Jacco Eltingh is per 1 juni benoemd tot Technisch Directeur bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). In deze functie is Eltingh verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. Hieronder valt ook de eindverantwoordelijkheid voor de nationale selecties zoals het Davis- en Fed Cupteam, Jong Oranje en de rolstoeltennisselectie. Eltingh start parttime en gaat vanaf 1 oktober 2017 fulltime aan de slag.

Eltingh: “Alles wat ik in dit leven heb, inclusief mijn vrouw en kinderen, heb ik aan tennis te danken. Het voelt fantastisch, logisch en nodig om de ervaring en kennis die ik mijn hele tennisleven en in mijn tennisbedrijven heb opgedaan, nu in te zetten voor het grootste orgaan dat tennissend Nederland heeft.”

Als Technisch Directeur wordt Eltingh herenigd met zijn voormalige dubbelpartner Paul Haarhuis, bondscoach van het Davis- en Fed Cupteam en hun voormalige trainer Alex Reijnders, prestatiemanager van de KNLTB. Eltingh: “Mijn intentie is niet de voor de hand liggende oplossingen te kiezen, maar te kiezen voor wat nodig is om weer voor langere termijn mee te doen op topniveau. Dan gaat het om een zo breed mogelijk spectrum, dat zich niet beperkt tot Paul en Alex. Ik moet volledig gaan voor kwaliteit en met de beste mensen. We moeten gaan samenwerken met iedereen die nodig is om op termijn topsport te bedrijven.” Eltingh ziet voor zichzelf ook een rol als verbinder. “Behalve het technisch aspect aan deze functie wil ik ook een rol spelen in de driehoofdige directie van de KNLTB omdat toptennis afhankelijk is van alle afdelingen van de KNLTB.”

Eltingh volgt als Technisch Directeur Jan Siemerink op. Siemerink verliet eerder dit jaar de tennisbond. Met de komst van Eltingh is de directie van de KNLTB weer compleet. De directie bestaat naast de Technisch Directeur uit Algemeen Directeur Erik Poel en Directeur Dienstverlening Robert Jan Schumacher. Door het betrekken van oud-topspelers streeft de bond ernaar een topsportcultuur te creëren. Oud-topspelers worden nog intensiever betrokken in alle activiteiten op het gebied van topsport.

Als speler behoorde Eltingh in de jaren negentig tot de wereldtop. Met name in het dubbelspel vormde hij samen met dubbelpartner Paul Haarhuis een succesvol duo. Eltingh won in het dubbelspel onder meer Wimbledon (1998), Roland Garros (1995, 1998), de Australian Open (1994, 1998) en de US Open (1994). In het enkelspel stond Eltingh in de top 20 van de wereld. Na zijn carrière als tennisprof startte Eltingh samen met Haarhuis het bedrijf TennisEvents en organiseerden samen sinds 2002 jaarlijks het succesvolle AFAS Tennis Classics.