Stedendriehoek

Grote Zomerbraderie op de Eglantier

APELDOORN – Yvonne Drosterij, eigenaresse van Fashion Factory op winkelcentrum de Eglantier, kijkt reikhalzend uit naar de Zomerbraderie van vrijdag 1 september. Van 12.00 tot 21.00 uur telt de markt 45 kramen met koopjes, restantpartijen en leuke aanbiedingen.

“Naast de eigen ondernemers op het winkelcentrum, hebben we tevens een aantal gastkramen met onderscheidende artikelen”, vertelt Yvonne. “Voor de kinderen is er ook genoeg te doen met een springkussen, een buggybaan, touwtje trekken en ponyrijden.”

En natuurlijk is er het nodige entertainment te beleven voor de bezoekers. “De Hema houdt vrijdag een feestelijke heropening na de grote verbouwing en viert dat om 17.00 uur met leuke muziek. Bij Toko Helen begint om 19.00 uur een demonstratie Balinese dans en bij Café Friends speelt een live band.” Heel bijzonder om te vermelden is tevens de grote uilenshow tussen 17.30 en 20.30 uur. “De vogels worden opgelaten en wie wil, kan ook op de foto worden gezet met een uil op de arm.”

Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht, knikt Yvonne. “Er zijn diverse lekkernijen verkrijgbaar. Denk aan stroopwafels, suikerspin, poffertjes en hamburgers, voor ieder wat wils. “Daarnaast zijn er proeverijen met kaas en sterke drank. Op het Franse pleintje, waar ook de jeugdactiviteiten plaatsvinden, komt een grote koffie- en theewagen te staan.”

De ondernemers van het winkelcentrum hebben er zin in. De organisatie van de Zomerbraderie staat als een huis. Het enige dat Yvonne en haat collega’s niet in de hand hebben, is het weer. De altijd onzekere factor in ons koude kikkerlandje. Yvonne glimlacht: “We hebben een mooi evenement neergezet, nu het zonnetje nog om de boel compleet te maken!”

Er zijn overigens nog plaatsen vrij voor nieuwe kramen. Wie er één wil huren à 40 euro, kan contact opnemen met Yvonne via telefoon 06-55568300 of e-mail ydee-bv@chello.nl