Stedendriehoek

Fiets Em Erin spetterend spektakel

(Foto: Maarten Sprangh)

APELDOORN – “Het gaat goed met de inschrijvingen; we zitten inmiddels op het mooie aantal van 45 deelnemers en daar willen we het ook graag bij laten. We communiceerden eerder dat we naar de 80 aanmeldingen streefden, maar een rekensommetje leert dat zo’n groot aantal niet wenselijk is. Immers, we willen dat het een leuk evenement is om naar te blijven kijken en het niet helemaal volproppen”, vertelt organisator Fabien Prelle van Fiets Em Erin. De tweede editie van het evenement op Kanaal Noord vindt plaats op zaterdag 20 augustus.

 

Prelle, eigenaar van Café de Oude Haven aan het Kanaal en Bart Bosman, de tweemansorganisatie van de eerste editie, konden vorig jaar terugkijken op een geslaagde primeur van het evenement. Dit jaar is het organisatieteam aangevuld met Fabiens vader René en Jesse van Laar.

Net als vorig jaar is de Julianatoren van de partij met Jul & Julia-shows in het Kinderdorp en er zijn veel andere activiteiten rond het waterspektakel georganiseerd. Prelle: “Zo staan er food trucks, is er een fashion truck, een kinderkleedjesmarkt en een tokkelbaan. Op het water liggen daarnaast kano’s, waterfietsen en waterballen klaar voor leuke en sportieve ontspanning. Bij de Stichting Haarwensen kan iedereen haar doneren ten gunste van de Stichting Kika.”

Ten opzichte van vorig jaar is er iets veranderd rond de wedstrijd zelf. Stoven de deelnemende waaghalzen met hun omgebouwde fietsconstructies in 2015 nog van 3,5 meter hoogte naar beneden, dit jaar is de schans een meter lager. Prelle lacht: “Niemand haalde toen de finish aan de overkant, dus we moesten wel! Met de lagere constructie gaat het ongetwijfeld beter.” De deelnemers vervolgen hun weg daarna 25 meter over een recht platform richting de te luiden bel.

Om de doorloop rond het Kanaal te bevorderen, wordt voor de gelegenheid een tweede loopbrug geplaatst. Uiteenlopende sponsors hebben hun medewerking toegezegd. Harleman Tweewielers stelt als prijzen twee fietsen beschikbaar, één voor de snelste deelnemer en één voor de origineelste uitdossing. Kledingzaak America Today verzorgt de pechprijs. Daarnaast helpen Bloemisterij Labberton, Jumbo van de Bunt, Van Gerrevink Recycling, Sportshop Walter van den Belt, Woon.nl, horecapartner Grolsch en Mulder Systems mee om het evenement tot wederom een succes te maken. De presentatie van de dag is opnieuw in handen van Tom van Zevenbergen; hij wordt in het pak gestoken door Tempelman Exclusive. Op de VIP-boot in het Kanaal bedient Restaurant no.15 uit Hoog Soeren de speciale gasten. Onderwatersportvereniging Sub70 levert weer de duikers, die ervoor zorgen dat de deelnemers aan Fiets Em Erin veilig weer op het droge terugkeren.

Fiets Em Erin begint om 11.00 uur en om 18.00 uur is de prijsuitreiking op het hoofdpodium. Daarna wordt het festival afgesloten met live muziek van de band Soul Xtreme, de lokale dj Aaron Post en Dennis van der Geest. Tussendoor interviewt RTV Apeldoorn de deelnemers aan het waterspektakel.