Entertainment

Koningsdag in Apeldoorn

Ook dit jaar mag Koningsdag in Apeldoorn niet ongemerkt voorbij gaan, vindt de organisatie die voor het 2e jaar op rij een alternatief programma heeft opgezet. “Het is juist nu tijd om deze nationale feestdag wel met elkaar te vieren. Daarom hebben we in samenwerking met enthousiaste ondernemers en collega organisaties een passend alternatief programma samengesteld.”

De radio-en tv-uitzendingen van RTV-Apeldoorn staan morgen volledig in het teken van Koningsdag. De afgelopen jaren heeft RTV-Apeldoorn uitzendingen verzorgd vanuit het Beekpark. Nu komt de uitzending vanuit de studio (radio van 10.00 tot 16.00 uur) en zijn verslaggevers op verschillende locaties aanwezig voor een live verslag. Daarnaast zijn er in de voorbereiding al de nodige opnames gemaakt die ook worden uitgezonden.
Het Koningsdag programma op RTV-Apeldoorn kun je vinden op RTV-Apeldoorn

Vlaggen en klokken
“Wij roepen de Apeldoornse bevolking op om op 27 april ook de Nationale vlag met Oranje wimpel te hijsen. De vlag mag gehesen zijn tussen zonsopkomst 06.23 uur en zonsondergang 20.55 uur. Van 09.55-10.00 uur luiden landelijk de klokken. De Apeldoornse kerken zijn verzocht hieraan deel te nemen.”

Oranjegebak
“Samen met de Gemeente Apeldoorn en zes zorgorganisaties verrassen wij de bewoners en medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen op Koningsdag met Oranjegebak. Corona is zowel aan de bewoners als medewerkers niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zij verdienen daarom een steuntje in de rug in de vorm van Oranjegebak. Op Koningsdag om 10.00 uur zijn de burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts en onze voorzitter Simon Boon op een van de locaties aanwezig om de bewoners en medewerkers  te verrassen met het Oranjegebak en een optreden van Rapper Dani.”

Op 27 april om 13.30 uur kun je zien in de live uitzending van RTV-Apeldoorn of de Koningssoep, gemaakt door de Apeldoornse kok Alfred, in de smaak valt bij de burgemeester en voorzitter van de organisatie. Wil je ook genieten, het recept van de Koningssoep kun je vanaf vandaag vinden op de website www.k055.nl.

Op de fiets
Gezond bezig zijn op Koningsdag; pak de fiets! Het Fietsgilde Apeldoorn heeft een knooppunten route samengesteld langs een aantal plaatsen die met het Koninklijk Huis te maken hebben. De route is 25 km lang, met start en finish bij het Oranjepark. De route loopt via Hoog-Soeren naar de kroondomeinen en Paleis het Loo en bevat veel Oranje wetenswaardigheden. “Onderweg stellen we vragen. Mail de juiste antwoorden uiterlijk 28 april naar secretaris@k055.nl.” Onder de goede inzenders verloot de Stichting Oranjefeesten enkele prijzen. De route is te downloaden via Fietsgilde Apeldoorn

Pubquiz
Arno en Menno presenteren al bijna 14 jaar presenteren elke twee maanden, in café’s in Apeldoorn, de gezellige en drukbezochte Arno & Menno Quiz. Een pubquiz met algemene kennisvragen afgewisseld met leuke muziekfragmenten en foto’s. Voor Koningsdag hebben zij een oranje getinte onlinepubquiz gemaakt van ruim een uur. Je kunt algemene kennisvragen verwachten en natuurlijk lekker muzieknummers van de jaren 60 tot en met hedendaagse muziek. Het zijn pittige vragen maar ook vragen die iedereen wel zou kunnen beantwoorden. Ook zal er een fotoronde voorbij komen.

Serious Hits Top 2000
De show wordt verzorgd door 25 enthousiaste en (met name) Apeldoornse muzikanten, waarbij zij in steeds wisselende bezettingen drie uur lang hits uit de Top 2000 worden gespeeld. Speciaal voor Koningsdag hebben zij een videoclip gemaakt; een medley met als thema saamhorigheid. Iedere muzikant heeft op afstand, in zijn eigen omgeving, zijn eigen partij opgenomen. Op deze manier zijn ze toch weer een beetje met elkaar. Met deze video hopen zij het publiek iets moois te geven om naar kijken en te luisteren. Releasedatum: 27 april 2021 00:00 uur

Haal een koningsmaal in huis 
Koningsdag vieren we dit jaar anders. Maar niet getreurd, de horeca pakt uit met een heleboel lekkers om thuis van te genieten! Een mooie winwin want daarmee support je ze ook nog eens. Een handig horeca aanbod op Koningsdag vind je op www.uitinapeldoorn.nl/koningsdag/thuismenu

Financiële steun
“Het organiseren van activiteiten kost nu eenmaal geld. Door het niet doorgaan van de traditionele viering hebben wij geen inkomsten en vraagt de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn (vrijwilligersorganisatie) de Apeldoornse bevolking om een financieel steuntje in de rug. Wij zijn hiervoor de crowdfundingsactie ‘Apeldoorners voor Apeldoorners’ gestart. Doneren is mogelijk via Voor Apeldoorn.”

Alle informatie vind je op www.k055.nl of op onze Facebook pagina.
Foto: uitinapeldoorn.nl