Entertainment

Abnormaal feest in Grote Kerk

door Elisa De Bruijn

APELDOORN – Vrijdag 1 maart verzorgen de twee jonge ondernemers Daan Eikelenboom (21) en Nicky Schuddebeurs (23) een gigantisch feest in de Grote Kerk in Apeldoorn. Het feest is toegankelijk voor jongeren vanaf 18 jaar. De muziek die op het feest wordt gedraaid zal bestaan uit Electronic Dance Music (EDM): House, tech-house en techno.

Ondernemende vrienden

De twee ondernemende vrienden ontmoetten elkaar in 2018 tijdens een feest; sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Al snel organiseerden Nicky en Daan samen huisfeesten. Nicky en Daan volgen beiden de opleiding ‘ondernemerschap’ en zetten in augustus vorig jaar, na het besluit om samen te werken, hun eerste grote stap. Samen organiseerden ze ‘abnormaal aan de IJssel’ op een varende boot in Deventer, op de IJssel uiteraard, waar uiteindelijk 250 feestende bezoekers op af kwamen.

Nieuwe locatie

Omdat de vrienden zich inzetten voor onvergetelijke momenten en knallende feesten, kiezen zij hun nieuwe locatie doelbewust: de Grote Kerk in Apeldoorn. “Onze naam Abnormaal is ontstaan vanuit de gedachte om een abnormaal feest neer te zetten. Abnormaal Events staat naast een abnormaal feest, ook voor een abnormale locatie. De Grote Kerk is hier een goed voorbeeld van, omdat je daar niet zo’n feest verwacht”, aldus Nicky.

In de kerk is zitgelegenheid voor 1400 gasten. “Tijdens het feest maken wij echter geen gebruik van de vele zitplaatsen”, vertelt Daan. “Mensen moeten er relaxed langs kunnen bewegen. Daarom hanteren wij het maximumaantal van 700 feestgangers.” De Grote Kerk ging akkoord met het voorstel en bleek erg enthousiast over het festijn, wat tevens een nieuwe bestemming geeft aan de kerk.

Programma

Het feest gaat van start om 18.00 uur en eindigt om middernacht. De minimumleeftijd is achttien jaar. Gedurende de avond zijn er verschillende dj’s, onder wie Red87, Steve Riddm, Cynthia Spiering, Duncan Young en Refract.

Kader

Het programma bestaat uit de volgende dj’s: Stank met Feel Good House (18.00 tot 19.00 uur); Steve Riddm met House (19.00 tot 20.00 uur); Red87 met House (20.00 tot 21.00 uur); Duncan Young met Techno (21.00 tot 22.00 uur); Cynthia Spiering met Techno (22.00 tot 23.00 uur); Refract met Techno (23.00 tot 00.00 uur.)

Het evenement is inmiddels volledig uitverkocht!