Stedendriehoek

Eerste schaaktoernooi voor meiden

APELDOORN – Zaterdag 20 mei vindt het eerste Girls Only Schaaktoernooi in Apeldoorn plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur gaan meiden tot 18 jaar met elkaar de strijd aan op het schaakbord. Het toernooi wordt gehouden in wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280 te Apeldoorn. De openingszet wordt gespeeld door ChessQueen Anne Haast (zie foto).

Er wordt geschaakt in twee verschillende leeftijdscategorieën: meiden tot 12 jaar en meiden tussen de 13 en 18 jaar. Tussen de schaakwedstrijden door zijn er leuke extra activiteiten, zoals simultaanpartijen en partijanalyses met de ChessQueens, schaaksieraden maken of gewoon even lekker chillen met schaakvriendinnen. De eerste wedstrijden starten om 13.00 uur, en rond 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

 

ChessQueens

De top van het Nederlandse damesschaken heeft met de stichting ChessQueens zichzelf het doel gesteld om het dames-, en dus ook meidenschaken, naar een hoger plan te tillen. Tijdens het Girls Only Schaaktoernooi kunnen deelneemsters tussen de partijen door met de ChessQueens aan de slag. Ze kunnen bijvoorbeeld een eerder gespeelde partij meenemen om deze samen met een ChessQueen te analyseren, en zo hun eigen spel verbeteren. Daarnaast worden aanwezige schaaksters uitgedaagd in een ChessQueen simultaan en vervullen de ChessQueens een rol bij de opening en afsluiting van het toernooi. Deelname kost €5,-. Aanmelden kan via e-mail denktankbreed@gmail.com of telefoon 06-38012505.

Workshop schaakdocenten

Van 15.00 tot 16.00 uur geeft Anne Haast een lezing en workshop speciaal voor schaakdocenten. Tijdens deze lezing komen verschillende werkvormen aan bod die tijdens de schaakles in te zetten zijn. Een unieke kans voor iedereen die schaakles geeft op een schaakvereniging of school om nieuwe ideeën op te doen, en kennis en ideeën met andere lesgevers te delen. Deelname aan deze workshop is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze workshop aanmelden via e-mail denktankbreed@gmail.com