Stedendriehoek

Blog: Idyllisch Apeldoorn

Vrolijke kleuren, spannende races en een prachtig stukje Apeldoorn als decor! Twee dagen lang feest, saamhorigheid, sportiviteit en gezelligheid. Getrommel, gelach, aanmoedigingen, uitbundige creaties en een ongedwongen sfeer.

Een evenement dat in het begin eigenlijk een beetje niet-Apeldoorns was. We, ‘wij Apeldoorners’, moesten er wellicht even aan wennen, de kat uit de boom kijken. Het evenement was tenslotte net even anders dan anders; inmiddels lijkt het echt bij Apeldoorn te horen en is het niet meer weg te denken uit de jaarlijkse evenementenkalender. Gezellig met collega’s een teamuitje op zaterdag of juist een bruisend buurtfeest op locatie op de zondag.

Het hele spektakel begint met nationale en soms zelfs internationale optredens op vrijdagavond en het heeft een sfeertje waar je u tegen zegt. Een sfeer die ‘niet’ Apeldoorns is? Of vinden wij ons in Apeldoorn soms te klein voor zulke leuke evenementen? Heel eerlijk denk ik dat Apeldoorn hier echt klaar voor is! Apeldoorn lijkt steeds bruisender te worden met leuke festivals voor jong en oud; dat gemoedelijke, dat past wel bij ons.

Het is een evenement waar ik persoonlijk elk jaar weer naar uitkijk, waar ik als Apeldoorner stiekem best trots op ben. Met het jaar lijkt het evenement te groeien; steeds meer water moet er gebruikt worden om iedereen te kunnen laten starten. Wil je meedoen? Dan moet je heel snel zijn zodra de inschrijving open is, want voor je het weet zijn alle races vergeven.

Het evenement is populair en de plek is gewoonweg idyllisch te noemen. Naast alle prachtige bossen is er bijna geen mooiere plek voor een evenement als deze. Het hoge groene riet, het heldere water, de bekende Freule-brug en het mulle zand op het evenemententerrein en dat allemaal in het hartje van de stad. Een prachtig decor, even anders dan anders. Aankomend weekend ga ik weer genieten op het Drakenbootfestival. Stiekem ben ik trots op Apeldoorn, trots op mijn stad!

 

Marianne – facebook.com/jongewoorden