112

Vrouw onder invloed van alcohol rijdt sloot in bij Emst

Dat je met een borreltje te veel op niet moet gaan autorijden, bewees een vrouw vrijdagavond in Emst. De vrouw belandde met haar voertuig in een droge sloot.

De vrouw reed met haar auto vanaf Epe in de richting van haar woning in Vaassen, toen het op de Vaassensebinnenweg bij Emst mis ging. Door een nog onbekende oorzaak raakte de vrouw van de weg en belandde in een droge diep sloot langs de weg.

De hulpdiensten waaronder een ambulance werden met spoed aangestuurd. Al snel bleek dat de vrouw geen verwondingen over had gehouden aan het ongeluk. Toen agenten de vrouw vroegen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren had zij geen flauw idee. Botsen is blazen. Dus ook deze vrouw moest een blaastest afleggen. Het resultaat; het hoogste percentage wat je kunt blazen op een blaasapparaat.

De vrouw is door de agenten aangehouden voor rijden onder invloed. Zij is overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn waar zij een tweede blaastest moet afleggen op een ademanalyse apparaat.

De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Een deel van de weg was hierdoor afgesloten. Het verkeer ondervond hier enige hinder van.