Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Hanzespeurneus

Het is voorjaarsvakantie! Lekker met de kinderen eropuit. Hoe leuk is het om dan een speurtocht met ze te maken door het historische Bergkwartier van Deventer.

In dit Bergkwartier werden de eerste huizen al rond het jaar 1200 gebouwd. De tocht begint bij De Drie Haringen op de Brink, waarna je al wandelend allerlei opdrachten moet oplossen en vragen moet beantwoorden. De speurtocht duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

De Hanzespeurneus kan worden opgehaald bij de VVV, Brink 89 en kost 3 euro. Ook kun je hem bestellen in de webwinkel: www.deventerwebwinkel.nl.

Biggetjes knuffelen

Elke zaterdag, het hele jaar door, is het mogelijk om bij Piggy’s Palace biggetjes te knuffelen. Heeft het je altijd al leuk geleken om met biggetjes te knuffelen en wil je wel eens een varken van de glijbaan zien gaan? Maak dan een afspraak voor deze bijzondere ervaring.

De prijs voor het biggetjes knuffelen is €40,- per uur voor maximaal vier personen. Je hebt dan je eigen knuffelhoek met biggetjes. Je kunt extra personen toevoegen voor €10,- per persoon per uur.

Piggy’s Palace, Bettinkdijk 7, Bathmen. Aanmelden kan via de website www.bigknuffelen.nl

Bosso Bela

Ben je liefhebber van Braziliaanse muziek, dan is het de moeite waard om op 5 mei naar het Vogeleiland te komen. Combo Bossa Bela neemt je mee naar warme sferen met lekker in het gehoor liggend repertoire.

Doordat zangeres Astrid vrijwel alle bossa nova-nummers in het Portugees zingt, waan je je op een pleintje in Brazilië. Het optreden begint om 14.30 uur en is gratis te bezoeken.

In Vredes Naam

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar is er ook dit jaar weer een gratis  bevrijdingsfestival bij het Burgerweeshuis op 5 mei. In de tuin en het café laten bands zien waar vrijheid over gaat.

Met garagerock, psychedelic, postpunk en indie is ‘In Vredes Naam’ de plek waar je de artiesten kunt aanraken, de bas in je buik kunt voelen en je met modder achter je oren naar huis gaat. In het café is dit jaar een tweede podium met aanstormend talent.

Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, Deventer, aanvang: 15.45 uur.