112

*VIDEO* Brandstichting in Matenpark; brandweer snel ter plaatse

APELDOORN – De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt naar het Matenpark ter hoogte van de Ferguutgaarde in Apeldoorn. Hier stond een stuk bosschage in brand van ongeveer 20 vierkante meter.

De brandweer werd rond 1.00 uur gealarmeerd nadat voorbijgangers, een man en een vrouw, de brand ontdekten. Zij riepen om hulp van omwonenden die vervolgens de brandweer belden en met een tuinslang de brand te lijf gingen. De gealarmeerde brandweer stond op dat moment nog bij een brand elders in de Maten. Iets voor 1.00 uur werd namelijk een gelijke soort brand gemeld aan de Landdrostlaan.

De brandweer was snel ter plaatse. Bij aankomst sloegen de vlammen al meters hoog in de lucht. De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd onder controle, waarna zij konden beginnen met nabluswerkzaamheden.

Het Matenpark wordt de laatste maanden geteisterd door branden, zo zijn er al tientallen brandjes geweest. De politie surveilleert om die redenen vaker door en langs het park. In alle gevallen dat er brand was in het park, bleek er ook sprake te zijn van brandstichting net zoals deze keer.

Na ongeveer een uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.