112

Twee personen ernstig gewond bij auto-ongeluk op Apeldoornseweg in Vaassen

VAASSEN – Bij een ernstig auto-ongeluk op de Apeldoornseweg in Vaassen zijn zondagochtend twee personen zwaargewond geraakt. 

Het ongeval gebeurde rond 06.00 uur. De auto, een BMW, met daarin twee personen botste door nog onbekende oorzaak op een geparkeerde graafmachine. De bestuurder van de auto raakte bekneld en moest door de inmiddels groots ter plaatse gekomen hulpdiensten uit zijn auto worden bevrijd. De bijrijder kon zelfstandig uit de auto komen.

De brandweer heeft de deur aan de bestuurderskant moeten verwijderen. Nadat de bestuurder uit zijn auto was bevrijd werd hij direct met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De bijrijder werd, nadat hij een verklaring had afgegeven bij de politie, ook gecontroleerd in de ambulance. Nadat hij in de ambulance was onderzocht werd ook hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De toedracht van het ongeval is nog onbekend. De ravage is groot. De VOA doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept.